Кметовете на Ню Йорк и DC Адамс и Боузър призовават бездомните да излязат на улиците.

Кметовете на Ню Йорк и Вашингтон, окръг Колумбия, призоваха бездомните в своите градове да потърсят убежище като „хладнокръвен убиец“ в неделя. Най-малко петима скитници бяха застреляни Беше хлабав.

Той е заподозрян, че е носел отделно огнестрелно оръжие, насочено към спящи бездомни мъже при стрелба в DC и Big Apple този месец.

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс и кметът на окръг Колумбия Мюриел Боузър заявиха, че координират с федералните служители, за да разследват престъпленията, преди той да удари отново.

„Преди да нараните или убиете друг човек, е спешна работа, за да го измъкнем от нашите улици“, казаха двамата в изявление, публикувано преди полунощ.

„Тъй като нашите правоприлагащи агенции работят бързо с федерални партньори, за да намерят заподозрения, ние каним бездомни жители да потърсят убежище. Сигурни сме, че ще го направим.“

Вашингтон. Майор Мюриел Баузър
Getty Images

Въоръженият мъж е заподозрян в три атаки срещу бездомни мъже в окръг Колумбия между 3 март и 9 март, единият от които почина от раните си. Същият човек се насочваше на север към Манхатън в събота, когато полицията каза, че е застрелял двама бездомни при отделни инциденти в Сохо.

Кметът Ерик Адамс говори
Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс
Pacific Press

Друг бездомен беше намерен мъртъв в спалния си чувал в Трибека, но властите не потвърдиха дали смъртта му е свързана с поредица от стрелби. Източници казаха, че на местопроизшествието не са открити балистични предмети и няма очевидни следи от влизане през дрехите на лицето.

Полицията разследва стрелбата на бездомник в Ню Йорк.
Полицията на мястото на стрелбата на бездомен на 13 март на ул. Мъри и Гринуич ул. в Трайбека, Манхатън.
Уилям Милър
Кадри от наблюдение на заподозрения, който застреля и уби трима бездомни в Сохо на 12 март 2022 г.
Кадри от наблюдение на заподозрения, който застреля и уби трима бездомни в Сохо на 12 март.
NYPD

Полицията на Ню Йорк пусна нови насоки за патрулиране на фона на ужасяващи инциденти, показа вътрешен бележник. Всички служители бяха инструктирани да „се ангажират предварително с очевидно бездомни лица“, да извършват здравни прегледи и да предоставят услуги за подслон.

READ  Вижте последния тест на свободна практика на ракетата Artemis Moon

Насоките казват, че полицията трябва да информира уязвимите хора за ужасяващите атаки и да им покаже плакатите на заподозрения стрелец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.