Клиентите на Wendy се разболяват, CDC разследва епидемия от E.coli в четири щата

Общ изглед на централата на американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) в Атланта, Джорджия, 30 септември 2014 г. REUTERS/Тами Чапел/

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

19 август (Ройтерс) – Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията съобщиха, че разследват огнище на бактерия E. coli от неизвестен хранителен източник в четири щата, като много от жертвите се предполага, че са яли сандвичи в Wendy’s. (WEN.O).

От 37-те души, които са се разболели, 22-ма са яли сандвичи на Уенди с римска маруля в Мичиган, Охайо, Индиана и Пенсилвания през седмицата преди да се разболеят, съобщи компанията в петък.

Разследващите обаче все още не са потвърдили дали римската маруля е причината и дали зеленчукът, използван в сандвичите на Уенди, е сервиран или продаван в други фирми.

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

Веригата за бургери заяви, че предприема предпазни мерки, за да премахне марулята за сандвичи от ресторантите в региона. Близо 1100 от приблизително 5940 ресторанта на Wendy в САЩ се намират в четири щата.

Заболяването започна между 26 юли и 8 август и общо 10 души бяха хоспитализирани, трима от които развиха форма на бъбречна недостатъчност в Мичиган.

Бактериите E.coli обикновено живеят в червата на здрави хора и животни. Въпреки че много щамове са безвредни, някои щамове могат да причинят тежки стомашни спазми, кървава диария и повръщане.

CDC каза, че точният брой на жертвите може да е по-висок и епидемията може да не е ограничена до четири щата.

Praveen Paramasivam докладва в Бангалор; Редактиране от Arun Koiyur

Нашите стандарти: Принципи на Thomson Reuters Trust.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.