Класиране в PGA Championship 2022, победител: Джъстин Томас се присъединява към Уил Саладорис в плейофа за втора голяма победа

Тълса, Оклахома – Джъстин Томас се завърна от седем удара, за да спечели 104-ия шампионат на PGA в Сауърн Хилс в неделя, принуждавайки мача да влезе в плейоф с три дупки. Млади професионалисти. По този начин Томас изравни третото си голямо завръщане след 54 дупки в историята на големите шампионати.

Томас започна деня си под 2 и отново изрева с 67 под 3 в 4 кръг, включително 32 под 3 без буги в задната деветка. Той направи първа и втора плейофна дупка и изравни накрая, докато Саладорис изравни Пърди в първата дупка (№ 13), но не успя да хване сервиса в последните две (№ 17-18).

Победата на Томас със седем удара бележи най-голямото завръщане от 54 дупки за спечелване на голямо първенство след Откритото първенство през 1999 г. За шести път в историята голфър се класира до финалите и спечели майор, след като изостава със седем или повече удара.

„Това е странен ден. Определено съм от списъка. Никога не съм разклащал топка в неделя и съм спечелил мач. Това е първият и човече, искам да е последният“, каза Томас. След неговата победа. „… в началото на седмицата „Кое олово е безопасно?“ Казах: „Без преднина.“ Това място е много трудно, но ако атакувате Fairways, можете да създадете птици. Бях търпелив и не можех да повярвам, че съм в плейофите.“

Междувременно Zalatoris завърши втори в Major One за втори път в кариерата си (2021 Masters). Това е неговият пети първи-осми край от последните му седем големи старта. Той започна деня с преднина с три удара в T2 и записа 1 над 71 в 4 кръг.

READ  Третият тест на мегаракетата на НАСА се провали поради изтичане на водород

В неделя 27-годишният чилийски играч започна терена с три удара и сподели преднината или продължи да я следва до всяка дупка. Бърди удар на 17-ия, който даде на Перейра преднина с два удара, спря половин завой в дупката в момента на разбиването на сърцето.

Перейра навлезе в 18-ата и 72-та дупка на мача си, като направи удар по терена, за да експлодира драйва си в рекичка вдясно от фарватера. В крайна сметка той завърши с двойно бъги, не само донесе потенциалната си победа, но и отвори вратата на Томас и Джалаторис да се състезават в плейофите за Skymaker.

В ред, Томас застана на 18-то място, което щеше да му донесе 31-годишна победа за най-добрата победа в полето на девето място. Той го пропусна и се върна на ниво, докато Заладорис завърши 18-и, като Томас води клуба под 5.

2022 PGA Championship Плейоф

Томас

(4)

(3)

4 -2

Джаладорис

(4)

4

4 -1
  • Дупка 1 (пара-5 13-ти): Томас видя тройника грубо, но съединителят удари третия му удар на 6 фута от дупката за Birdie Putty. Джедаите на Jalatoris изглеждаха по-добри в създаването на две в зелено, но дългият орел беше принуден да докосне птицата, след като се плъзга наляво.
  • Дупка 2 (част-17 17-та): Томас изгони зеленото от чая Ефектна мода, Jalatoris за щастие кацна точно под зеления бункер при същия опит. Jaladoris пропусна 12-футова локва и се върна на ниво, докато JD тихо събори своята 56-килограмова орел локва в рамките на 4 фута за птица и олово.
  • Дупка 3 (Част-4 18-та): Двамата направиха две в зелено, въпреки че приближаването на Джаладорис се срина през билото, за да го изтласка още повече от дупката. Jaladoris беше избутан на няколко фута, докато Томас бутна крак и крак вътре за шампионата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.