Катанджи Браун Джаксън поема поста съдия от Върховния съд, тъй като съдът издава окончателно становище

Кетанджи Браун Джаксън позира за портрет през февруари. (Жаклин Мартин/АП)

Кимбърли Мутсерсън, съдекан и професор в Юридическия факултет на Рутгерс, каза, че добавянето на нов съдия Кетанджи Браун Джаксън няма да промени идеологията на Върховния съд и че седенето на първата черна женска пейка носи нова перспектива. .

„Мисля, че всеки не може да си представи нещата от различна гледна точка, така че имам някой, който седи на това място, със същите качества като тях, седи на същия корт като тях. И мисля, че има невероятен смисъл кой може да опише света през различен обектив“, каза Мутсерсън.

Той каза, че е важно всички американци да имат различни гласове в стаята, когато вземат решения с реални последици.

„Това не променя непременно начина, по който гласуват. Това поне променя начина, по който мислят за определени неща“, каза той.

Джон Бишоф, изследовател на CNN и биограф на Върховния съд, призна, че мястото на Джаксън в съда ще направи голяма разлика в „движението около масата“. Той сравни как съдия Сандра Дей О’Конър говори за перспективата, която първият чернокож съдия съдия Туркут представи на Маршалския съд.

Той каза, че Джаксън предлага различни гледни точки на масата – своята раса, възраст и произход като федерален обществен защитник.

„Тя идва от същия произход като Стивън Брайър по отношение на образование, опит. И двамата са параюристи, и двамата имат много престижни степени – но тя има тази важна демографска разлика и тя е на 51. Стивън Брайер е на 83, така че тя ще донесе и това“, каза Бискубич.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.