Каталията на Ticketmaster с Тейлър Суифт предизвиква антитръстово разследване в Сената на САЩ | Тейлър Суифт

Антитръстовият комитет на Сената на САЩ ще разследва антиконкурентното поведение в индустрията за продажба на билети в страната след проблемите от миналата седмица при управлението на продажбата на Ticketmaster. Тейлър Суифт Билети.

Компанията-майка на Ticketmaster, Live Nation, обвини за проблемите с предварителната продажба на турнето Eras на Swift – първото турне на поп суперзвездата в САЩ от пет години – на „безпрецедентно търсене“ и опит да се разбият ботове, управлявани от скалпъри на билети.

Регистрираните фенове се бориха с тесни места с часове, за да получат билети в предварителната продажба, и билетите бяха пуснати в продажба бързо. Изглежда за препродажба на 22 700 щатски долара (£19 100, A$33 500), Ticketmaster отмени продажбите за широката публика. По-късно се твърди, че има търсене на билети за Swift „Можеше да напълни 900 стадиона”.

Суифт го нарече „болезнено“. Той също така обеща, че Ticketmaster ще може да се справи с търсенето, гледайки на феновете, които се борят да получат билети.

Каталията привлече вниманието на американски политици, много от които изразиха загриженост за това как Ticketmaster стана доминираща след сливането си с развлекателната компания Live Nation през 2010 г.

Главният прокурор на Тенеси Джонатан Скърмети каза, че ще започне разследване за защита на потребителите в компанията, след като офисът му беше бомбардиран. Оплаквания от фенове на Swift.

Конгресменът Александрия Окасио-Кортес също разкритикува сливането. „Това е ежедневно напомняне, че Ticketmaster е монополист, неговата връзка с Live Nation никога не е трябвало да бъде одобрена и трябва да бъде регулирана“, каза той. Tweeted. — Разбийте ги.

Във вторник сенатор Ейми Клобучар, която председателства комисията, и сенатор Майк Лий, най-добрият републиканец в комисията, обявиха, че разследването на Сената ще продължи. Те все още не са предоставили дата или списък със свидетели.

„Високите такси, прекъсванията на сайта и анулиранията, с които се сблъскват клиентите, показват как компанията не е изправена пред натиск да прави непрекъснати иновации и да подобрява доминиращата пазарна позиция на Ticketmaster“, каза Клобучар. „Ще проучим как консолидацията в индустрията за развлечения на живо и билети вреди на потребителите и артистите.“

Ticketmaster отрече каквито и да било антиконкурентни практики и каза, че е под указ за съгласие на Министерството на правосъдието след сливането през 2010 г., като каза, че няма „доказателства за системни нарушения на указа за съгласие“.

„Поради голямата разлика между качеството на системата Ticketmaster и следващата най-добра първична система за продажба на билети, Ticketmaster има значителен дял от пазара на услуги за първична продажба на билети“, казаха от компанията.

Клобучар беше един от тримата законодатели, които твърдяха в писмо в понеделник, че Ticketmaster и LiveNation трябва да бъдат разделени от Министерството на правосъдието, ако текущото разследване установи неправомерно поведение.

През последните години индустрията се оказа по-склонна да завежда антитръстови дела срещу гиганти – включително дело срещу Google от декември 2020 г. – и да се бори срещу сливания.

Ройтерс допринесе за този доклад

READ  Китай откри втората черна кутия на катастрофиралия самолет - държавни медии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.