Канело Алварес завършва трилогията с Генадий Головкин с победа с единодушно съдийско решение

ЛАС ВЕГАС – След последния час и 36 рунда, Канело Алварес и Генадий Головкин споделиха дълга прегръдка, слагайки край на враждата, която се превърна в лична през петте години, откакто се срещнаха за първи път на ринга.

В друга близка битка, Alvarez запази безспорната си титла в суперсредна категория с единодушно съдийско решение срещу дългогодишния си съперник в тристранно състезание в събота в T-Mobile Arena пред публика, подкрепяща Канело, през уикенда на Деня на независимостта на Мексико.

Двама съдии го оцениха със 115-113, а третият го отбеляза със 116-112 за Алварес.

Алварес (58-2-2, 39 КО) хвърли Головкин с ударите си и рядко хвърляше мощната си дясна ръка, звездата, която го стартира и легендарната титла в средна категория. Най-накрая Головкин намери опората си и спечели четири от последните пет рунда на две карти с резултати, но беше твърде малко, твърде късно.

Докато се прегръщаха, Алварес каза на Головкин: „Много ти благодаря, човече. Благодаря ти за всичко. Даваме на феновете три добри битки.“

Когато Алварес се зарече да сложи край на кариерата на Головкин с победа с нокаут, имаше точно обратното ликуване от натрупването преди двубоя. Той също така нарече Головкин (42-2-1, 37 КО) лицемер, който се преструва на добър човек.

Сега, след като прахът е утаен и мачът приключи, бойците тръгват по различни пътища.

Алварес, който държи и четирите 168-паундови колана, може да преследва реванш с Димитри Бивол през следващата година, въпреки че Биволъ го взе от май. Но първо Алварес каза, че ще се нуждае от операция на лявата си ръка, въпреки че не предостави конкретни подробности за нараняването.

READ  NFL Draft: Seattle Seahawks 2021 Untrapped Free Agent Signature Tracker

„Не мога да държа огледало“, каза 32-годишният Алварес. — Много лошо. Но аз съм воин.

Най-голямата звезда на бокса, Алварес, каза пред ESPN на ринга, че ръката му „пулсира от битката с Калеб Мил“, победа с технически нокаут през ноември, която предшества загубата му от Пивол.

„Преминах през някои трудни неща в живота си и единственото нещо, което можете да направите, е да продължите напред и да продължите напред“, каза Алварес. „Минах през трудни моменти с моите неуспехи и показах, че провалите са големи. Това ти помага да се върнеш и да покажеш смирение.“

Това показа Алварес с втората си победа над Головкин, третата среща, която Головкин и феновете на бокса чакаха четири години. Реваншът през септември 2018 г. беше спечелен от Алварес със съдийско решение на мнозинството. Първият двубой през септември 2017 г. беше противоречиво равенство, което Головкин спечели на косъм.

И двата двубоя се състезаваха при 160 паунда, където Головкин е обединен шампион.

„Спомни си какво имам [two] колани на 160. Връщам се и все още съм шампион“, каза Головкин, който направи своя дебют в категория 168 паунда.

Откакто спечели олимпийското сребро през 2004 г., той се състезава в битки за титлата при 160 паунда.

„Всички знаят, че това е от най-висока класа. Това е най-добрият боец ​​в бокса. Всеки знае кой е Канело. Това е голяма битка. Вижте лицето му, вижте лицето ми. Тренирахме добре и това показва какво направихме. Битка с добро качество .

„Тази битка е по-скоро тактическа. Днес Канело е по-добър. Поздравления за Канело.“

READ  Националният архив оспорва неоснователните твърдения на Тръмп относно записите на Обама

Наистина, тази битка беше далеч от запомнящите се първи две влизания в легендарното им съперничество, с изключение на последните четири рунда, където действието набираше скорост.

Головкин, роден в Казахстан, който се бие извън Лос Анджелис, беше аут и на трите карти, влизащи в участъка, и вдигна темпото. Той започна да стреля с дясната ръка, което го направи бъдещ член на Залата на славата, и той се свърза с няколко удара в 9-ия рунд, след като притисна Алварес в ъгъла.

10-ият рунд беше по-скоро същият с вълна от остри десни ъперкъти отвътре, създадени от отличния удар на Головкин. В рунд 11 той отвори Alvarez над дясното око и завърши силно във финалния рунд.

„През второто полувреме не се чувствах зле“, каза Головкин. „Тази битка е много умна, сложна като шаха.“

Битката не беше добра в първите седем рунда. Головкин напомпа удара си, но така и не последва с дясна ръка. Междувременно Алварес контролираше действието и притисна Головкин с голям натиск.

Той удари тялото на Головкин с тъпа дясна ръка в черния дроб, последвано от ляво кроше в лицето. В края на рунд 3 лицето на Головкин вече беше подпухнало и на челото му се появи голяма рана.

Канело удря централната част на Головкин с дясна ръка.

READ  На полувремето Арканзас води No1 Гонзага

Головкин обаче не беше в опасност. В крайна сметка той има една от най-добрите бузи в бокса и времето не изглежда да го разваля.

Но с течение на времето, за дълго време, някога имаше ожесточена конкуренция. Алварес, номер на ESPN. Боксьорът от 5 паунда за паунд ще се опита да си върне първото място, което притежаваше преди да претърпи загуба от Биволъ след заслужена почивка.

Головкин е към края си, но настоява, че трябва да продължи напред с кариерата си. След късната му битка срещу Алварес в събота, ще има по-голям интерес към бъдещите му двубои, независимо дали се състезава с 160 паунда или 168.

Каквото и да се случи с всеки мъж, времето им заедно на ринга приключи, а с него и едно от най-големите – и най-рентабилните – съперничества в историята на бокса.

„Вълнувам се да споделя пръстена с него“, каза Алварес. „Дадохме на феновете три добри битки. Щастлив съм, че участвам в такива битки.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.