Камала Харис: Тайните служби казват, че кортежът на вицепрезидента първо е претърпял механична повреда, когато превозното средство се е ударило в бордюра


Вашингтон
CNN

Вицепрезидент Камала Харис е участвал в лека автомобилна катастрофа по-рано тази седмица, съобщиха от Тайните служби в четвъртък, а сега агенцията казва, че автомобилът му се е ударил в бордюр, след като първоначално е съобщил за проблем с двигателя.

„По време на маневра за сигурност в понеделник автомобил от кортеж се преобърна и се удари в бордюр“, каза говорителят на Тайните служби Антъни Гулиелми в изявление в четвъртък. „Охраната беше прехвърлена на втори автомобил и кортежът продължи към местоназначението си. Няма пострадали“, каза той.

Guglielmi добави: „Първоначалният радио трафик показа, че това е механична повреда и това беше докладвано на ръководството на агенцията от персонала, подкрепящ операцията на кортежа. След като маневрата за безопасност беше завършена, ръководството беше устно актуализирано с допълнителните уместни факти, че превозното средство се е ударило в препятствие.

Инцидентът е станал по редовния маршрут на Харис за работа. Неговата говорителка Кирстен Алън каза, че вицепрезидентът е „много благодарен“ за неговите подробности от Тайните служби.

„Вицепрезидентът не беше ранен и оценява бързата реакция на неговия екип от USSS, за да го отведе безопасно до Белия дом“, каза Алън.

Вашингтон пост Несъответствието в описанието на инцидента и участието му в новия директор на Тайните служби Ким Сейтъл, който встъпи в длъжност миналия месец.

Автомобилната катастрофа е последният инцидент, който привлича вниманието към агенцията, която защитава служители на правителството на САЩ, тази година.

През април, Четирима служители на Тайните служби бяха пуснати в отпуск във федерално разследване, обвинени в измама от двама души, които твърдяха, че са агенти на Министерството на вътрешната сигурност.

READ  USMND се изправи срещу Англия на Световното първенство

месец по-късно, Двама агенти от тайните служби бяха изпратени у дома Инцидентът последва кавга с таксиметров шофьор и двама корейски граждани от Южна Корея, докато Байдън беше на първата си обиколка в Азия от встъпването си в длъжност.

И през юлиЧлен на екип за контраатаки на Тайните служби на САЩ беше задържан в Йерусалим от израелската национална полиция, след като се предполага, че е нападнал жена пред бар.

Дейности на агентите И има запазване на данните на агенцията По-нататък Разгледано от Камарата на представителите, разследваща бунта на 6 януари 2021 г. в Капитолия на САЩ.

През последното десетилетиеСикрет сървис беше проверена за пропуски в сигурността и повтарящи се нарушения сред нейните редици.

Преди да бъдат монтирани високи огради около Белия дом по време на администрацията на Тръмп, агенти отново и отново Трябваше да Моля отговорете да направя Физически лица Кой имаше скочи На моравата на Белия дом.

По време на администрацията на Обама на държавните вечери бяха задължителни партита Разследване На контролно-пропускателния пункт установиха, че агентите не спазват протокола. и 11 членове на Тайните служби Те са разследвани Няколко агенти доведоха проститутки в хотела си в Колумбия преди посещението на президента.

The The Washington Post през 2014 г Съобщава се и за серия от пропуски в сигурността, след като мъж стреля с полуавтоматична пушка във фасадата му отвън на Белия дом, като Тайните служби не са провели подходящо разследване до дни след инцидента.

Тази история е актуализирана с допълнителни доклади.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.