Как да промените страничните панели в новия изглед на Gmail

кога на ръбаСпоред Ричард Лоулър Google пуска нова стилна версия на Gmail Колкото до интернет, реших и аз да погледна. Тъй като страницата ми в Gmail все още не беше променена, щракнах върху иконата за настройки, подобна на зъбчатка, в горния десен ъгъл на страницата си и щракнах върху връзката с етикет Опитайте новия изглед на Gmail Актуализирах страницата си.

Както пише Ричард, промяната не е радикална. Има нова цветова схема и няколко други промени в интерфейса, които харесвам. Основната промяна обаче е левият страничен панел – сега, the две Странични панели.

Преди това имахте един панел, който ви даваше достъп до меню с различни категории и етикети в Gmail (входящи, със звезда, кошче и др.). Като щракнете върху иконата с три реда в горния ляв ъгъл (известен също като „хамбургер“), можете да промените този панел, за да показва икони и етикети или икони. Но сега Google добави друг страничен панел, който осигурява незабавен достъп до множество приложения: Mail, Chat, Spaces и Meetings.

Нов страничен панел осигурява достъп до приложенията Mail, Chat, Spaces и Meet.

Ако смятате, че двата странични панела са малко преобладаващи (особено на дисплей на лаптоп), можете да щракнете върху иконата на хамбургер в горния ляв ъгъл, за да скриете изцяло първата категория.

Gmail без панела с категории

Щракнете върху трите успоредни линии в горния ляв ъгъл, за да изчезне панелът с категории.

Ако искате да отидете в друга категория или етикет във вашия Gmail, можете да преместите курсора върху иконата на поща в новия панел, за да ги намерите.

Gmail с меню с категории в балончето

Задържането на курсора върху иконата за поща ще изведе меню с вашите категории.

Искате ли обратно вашия втори панел? Щракнете отново върху иконата на хамбургер.

Премахнете панела с приложения

Ами ако всъщност не използвате Google Chat или Meet? Всъщност е доста лесно да премахнете техните икони – както и този допълнителен страничен панел също:

  • Изберете Настройки > Персонализиране.
  • Ще бъдете подканени да изберете кое приложение да използвате в Gmail. Демаркирайте Чат в Google И Google Meet И щракнете Свършен.

Изскачащ прозорец, за да изберете кое приложение да използвате в Gmail

Премахнете новия панел с приложения, като премахнете отметките от тези две квадратчета.

Това е! Сега се връщате към познат страничен панел. Както преди, иконата на хамбургер превключва между икони и страничен панел с етикети или икони.

Вече имате новия Gmail без панела с приложения.

Вече имате новия Gmail без панела с приложения.

Ако сте уморени от всичко, сега можете просто да щракнете върху него и да се върнете към начина, по който нещата бяха. Отидете в Настройки > Оригинален дисплей. Колко време Че Google има опция.

READ  Amazon реши да съкрати хиляди служители

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.