Кайри Ървинг може да се присъедини към Нетс още в неделя

Отстранен страж на звездите Кайри Ървинг Процесът, необходим за завръщане в игра, е към своя край и той може да се присъедини отново към Бруклин Нетс за неделния мач срещу Мемфис Гризлис в Барклис Център, казаха източници на ESPN.

Ървинг ще пропусне своя осми пореден мач в четвъртък вечер в Портланд, но е към края на наказанието си след близо две седмици, казаха източници.

„Кайри продължава своето пътуване на диалог и образование“, каза Тамика Тремалио, изпълнителен директор на Националната асоциация на баскетболистите, пред ESPN в сряда вечерта. „Той се бори с цялата тежест на въздействието на гласа и действията си, особено в еврейската общност. Кайри отхвърля антисемитизма под каквато и да е форма и се е ангажирал да се подобри и да повиши нивото си на разбиране. Той планира да продължи това пътуване. Уверете се, че неговите думи и действия в бъдеще следват истината и знанието.“ трябва да направя.“

Tremaglio и профсъюзът са работили в тясно сътрудничество с Ървинг, Нетс и НБА, за да му помогнат да изготви свои собствени решения за прекратяване на отстраняването, казаха източници. Това, което може да е започнало като строг списък от предпоставки, се е превърнало в това, че Ървинг сам поема отговорността за процеса, което Нетс и лигата вярват, че е това, което казаха източници.

Ървинг излежава наказание от минимум пет мача без заплащане за това, че първоначално не успя да се извини и осъди връзка в социалните медии към филм, пълен с антисемитски материали.

Извинението на Ървинг – публикувано в неговия акаунт в Instagram часове след обявяването на отстраняването му на 4 ноември – дойде след две пресконференции и публично изявление, публикувано с Нетс, което не включваше извинение или порицание.

READ  Стрелба в Чикаго: 13 убити, включително 3 деца при стрелба от автомобил

Ървинг се срещна отделно със собственика на Нетс Джо Цай и комисаря Адам Силвър и двамата публично заявиха, че не вярват, че Ървинг е антисемит.

По време на отстраняването на Ървинг Нетс пуснаха изявление, в което се казва: „Неуспехът да се отрече антисемитизма, когато се даде ясна възможност, е дълбоко обезпокоителен, противоречи на ценностите на нашата организация и представлява поведение, вредно за отбора.“

В меморандум до членовете на NBPA в петък, синдикатът каза на играчите от NBA, че „правата на Kyrie и правата на всички бъдещи играчи са защитени на всяка крачка.“[s] Ние ще разрешим всички въпроси възможно най-скоро, за да удовлетворим всички страни.

NBPA описа последните срещи като „усилие за задълбочаване на разбирателството и отваряне на ясна комуникация между всички страни“.

Нетс имат 4-3 без Ървинг по време на спирането, включително загуба със 153-121 от Сакраменто Кингс във вторник вечер. Бруклин е с общо 6-9, 5,5 мача зад първия Бостън в класирането на Източната конференция.

30-годишният Ървинг има средно 26,9 точки, 5,1 борби и 5,1 асистенции за Нетс този сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.