Ирландия е „нервна“, след като експлозия на бензиностанция уби 10 души

  • Полицията каза, че експлозията може да е странен инцидент
  • Ирландският министър-председател казва, че цялата страна е била в застой от бедствието
  • Един човек е тежко ранен, не се очакват загинали

Creaslog, Ирландия, окт. 8 (Ройтерс) – Експлозия на бензиностанция в Донегал, Ирландия, уби 10 души, включително двама тийнейджъри и тийнейджърка, съобщи полицията в събота. Трагичен инцидент“.

Полицията каза, че не се очакват повече жертви при експлозията на бензиностанция Applegreen в покрайнините на село Creslove малко след 15:00 часа местно време (1400 GMT) в петък.

Сред загиналите са четирима мъже и три жени от района. Осем души се лекуват в болница, а един е транспортиран с хеликоптер до Дъблин със сериозни наранявания.

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

„Трябва да сме непредубедени като полицейска служба по отношение на това как разследваме това, но към този момент нашата информация сочи към трагичен инцидент“, каза надзирател Дейвид Кели на пресконференция.

Снимки, направени от мястото на инцидента, показват двуетажна жилищна сграда над магазина на бензиностанцията, с отнесени стени и частично срутен покрив, и отломки, разпръснати по предната част, където бяха паркирани няколко коли. Прочетете още

Ирландският премиер Майкъл Мартин каза, че инцидентът е „неописуема трагедия“ за малката общност от няколкостотин души.

„Хората на този остров ще бъдат зашеметени от чувството на шок и пълно опустошение от тази трагична загуба на живот, както и хората от Крислоу“, каза Мартин в изявление късно в петък.

„Бих искал да изразя най-дълбоките си съчувствия към техните семейства, приятели и цялата общност на Creaslow в тези мрачни дни за Донегал и цялата страна.“

READ  Резултати от колежански футбол, класации, акценти: USC, круиз в Орегон до най-добрия франчайз на Pac-12

Британският външен министър Джеймс мъдро изрази съчувствието си към семействата на жертвите.

Местният съветник на Шин Фейн Пиърс Дохърти каза, че е чул „мащабна експлозия“ на километри от мястото на инцидента в петък. Той каза, че гарата ще бъде много натоварена в края на учебния ден, тъй като е единственият супермаркет и поща в селото и дом на фризьорите.

Бърнард Дохърти, който живее наблизо и е познавал всички жертви освен една, каза пред националната телевизия RTE, че той и други са започнали да премахват останките с трактори и ремаркета, преди ирландската брегова охрана и специален спасителен екип от близката Северна Ирландия да се присъединят към службите за спешна помощ на сцена. .

„Отломки бяха изхвърлени навсякъде отпред чак до пътя. Всичко от тенекия до трупи, подови плочи, неща от магазина лежаха наоколо“, каза той и добави, че един човек е бил изваден жив.

„Около 20 секунди след като кацнахме на сцената, знаем какво ни предстои.

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

Репортаж от Патрик Халп в Дъблин; Редактиране от Катрин Еванс и Джейн Мериман

Нашите стандарти: Принципи на Thomson Reuters Trust.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.