Инцидентът по време на разговорите причини леки лющене на кожата и възпалени очи за Абрамович и украинските преговарящи.

президент на Украйна Владимир Желенски След опит на Кремъл да блокира интервюто, което той даде за руснаците, той обвини Москва, че е „уплашена“ от журналисти, които казват истината. Война в Украйна.

Московският медиен надзор Роскомнадзор публикува в неделя изявление, предупреждаващо за руските новини Търговски обекти Срещу повторното излъчване или разпространение на интервюта между Зеленски и някои от водещите руски независими журналисти.

„Роскомнадзор предупреждава руските медии да не публикуват това интервю“, се казва в изявление на компанията. „Медиите, които провеждат интервютата, ще бъдат проверени, за да се определи степента на отговорност и правилният отговор, който трябва да се предприеме“.

Журналисти, които интервюираха Желенски, бяха Иван Колпаков от базиран в Латвия уебсайт „Медуза“, Владимир Соловьов от московския вестник „Комерсант“, Дигон Диятко от наскоро затворения телевизионен душ и знаменитият писател Михаил Зиглер. Авторът на Нова газета Дмитрий МурадовНосителят на миналогодишната Нобелова награда за мир изпрати въпроси на Желенски преди интервюто.

Някои от участващите агенции са официално наречени от руското правителство „чуждестранни агенти“, каза Роскомнадзор в изявление в процесора на социалните медии Telegram. Това съобщи в понеделник „Новая газета“. Спрете да публикувате онлайн и в печат След предупреждението на контролера.

По време на интервюто Желенски критикува остро Москва Обсъдена е възможна сделка За да сложи край на войната. Той каза, че Украйна е готова да приеме неутрален неядрен статут.

Желенски каза в неделя, че Москва е „уплашена“ да види истината.

„[They] Свободата на словото е унищожена в тяхната държава – [and are] Опитва се да унищожи съседната държава. Те се представят като глобални играчи. Те се страхуват да проведат сравнително кратък разговор с много журналисти “, каза той по време на видеоконференция.
„Е, ако има такава реакция – правим всичко както трябва. [It] Това означава, че са нервни“, добави Желенски.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред CNN в понеделник, че Русия не се страхува.

READ  Върховният съд отхвърля жалбата на round maker за твърдения за рак

„Имаме закони и е важно да не се разкрива информация, която нарушава тези закони“, добави Песков.

През седмиците, откакто президентът Владимир Путин разпореди инвазия в Украйна, Москва предприе репресии срещу независимите медии и много руски журналисти избягаха от родната си страна. Достъпът до чужди медии, като Би Би Си, е ограничен.

Руските законодатели също бяха обвинени в разпространение на „фалшива“ информация, която може да очерни руските въоръжени сили или да призове за санкции срещу страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.