Имран Хан Съобщения на живо: Пакистански парламентарни новини и най-новите

дълг…Чайна Башир за Ню Йорк Таймс

Исламабад, Пакистан – Пакистан, втората по големина ядрено въоръжена мюсюлманска страна в света, не желае да бъде партньор на САЩ в кампанията срещу тероризма от десетилетия – ако е важно.

Но страната се оттегли от Съединените щати при премиера Имран Хан, особено след това Изтегляне на САЩ от АфганистанПакистан отдавна е там Обвинен в подклаждане на талибаните И е поддръжник Талибанският режим пое властта миналата година. Пакистан също се прегърна Стратегическо партньорство с Китай И Близки отношения с Русия.

Две десетилетия по-късно 11 септември 2001 г., нападения, Съединените щати поискаха Пакистан да избере страна след твърдението на САЩ, че Пакистан е бил американски партньор във войната срещу Ал Кайда и талибаните. В замяна на това пакистанските военни спечелиха десетки милиарди долари американска помощ.

Но от самото начало отношенията между двете страни бяха изпълнени с разделителни интереси, като Пакистан играе двойна игра: приема американската помощ, като в същото време често подкрепя бойци, воюващи срещу САЩ.

Американски служители твърдят, че пакистанската шпионска агенция е предоставяла помощ при планиране и опит в обучението на талибаните през цялата война в Афганистан. мрежа ХаканиОтговорна е военна организация Някои смъртоносни атаки срещу американски войски в Афганистан. След като талибаните завзеха властта, пакистанските поддръжници в мрежата Хакани заеха ключови позиции. афганистанското правителство.

Целта на Пакистан в Афганистан е да създаде сфера на влияние, за да осуети своя главен съперник Индия, която според Пакистан подкрепя сепаратистки групи, действащи от убежища в Афганистан, за да предизвикат вълнения в Пакистан.

READ  Уил Смит пусна видео на Крис Рок, който се извинява за Оскарите

По време на войната в Афганистан Съединените щати толерираха фалшивата игра на Пакистан, защото предвид избора американските служители предпочетоха да водят хаотична война в Афганистан, а не война с ядрено въоръжен Пакистан. Пакистанските пристанища и летища осигуриха важни входни точки и линии за доставка на американско военно оборудване, необходимо в Афганистан.

Но отношенията на САЩ с Пакистан охладиха след тюлените на ВМС Осама бин Ладен беше убит В сигурна къща близо до Пакистанската военна академия през 2011 г.

Китай е дългогодишен поддръжник на Пакистан Той инвестира много в инфраструктурата на Пакистан. Анализатори казват, че Китай се надява да служи на Пакистан като негов фасилитатор в Афганистан, където се намират редкоземни минерали на стойност милиони долари, които стимулират интересите на Китай. Г-н. Хан се опитва да установи по-тесни връзки с Москва Срещна се с президента Владимир Путин В Русия само часове преди нахлуването в Украйна. Според новинарски съобщения в Пакистан, газопровод за няколко милиарда долари се строи от пакистански и руски компании. Хан възнамерява.

Но г-н Много експерти в региона казват, че ако Хан бъде свален, Пакистан може да се сближи със САЩ и Запада. През последните три години пакистанската армия исторически определя приоритетите на външната политика и сигурността на страната. Анализаторите казват, че често не са съгласни с коментарите на Хан. Тези различия се усложняват от факта, че Mr. Предизвиква разрив в отношенията на Хан.

Ден преди да бъде насрочен вотът на недоверие, генерал Камар Джавед Баджва, лидер на пакистанската армия, изрази желанието си да задълбочи отношенията както с Китай, така и със Съединените щати и помилва руската окупация на Украйна.

READ  Портът Lightning на iPhone 15 може да бъде заменен с USB-C

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.