Име Удока от Селтикс е изправен пред отстраняване за цял сезон за неподходящи отношения със служителка, според доклади

Добри снимки

The Бостън Селтикс Треньорът Име Удока вероятно ще бъде отстранен до края на сезон 2022-23, Според Адриан Войнаровски от ESPN. Удока е имал „неподходяща, интимна и по взаимно съгласие връзка“ със служителка, която е нарушила кодекса за поведение на екипа, Атлетът Шамс Сараня Това беше обявено късно в сряда.

Помощник треньорът Джо Мацула ще бъде назначен за временен треньор. към ESPNОчаква се съобщение скоро в четвъртък.

Отстраняванията от тренировки са изключително редки в НБА. Вашингтон Уизардс Асистентът Майк Баутиста беше наказан два мача миналия сезон за влизане на трибуните, а Майк Буденхолцер и Джейсън Кид получиха по един мач наказания за поведение по време на игра. Продължителното отстраняване на треньор, особено такова, наложено от отбор, би било безпрецедентно.

Удока пое Селтикс за първи път като старши треньор миналия сезон и въпреки старта с 23-24, изведе отбора до впечатляващия резултат от 28-7 и място във финалите на НБА. Селтикс останаха малко, но се очакваше да влязат през този сезон като фаворити за залагания за спечелването на шампионата.

Тъй като статусът на Удока е неясен, това лесно може да се промени. Това е най-новият брой за Бостън в това, което се превърна в бурен извън сезона. Звездният нападател Джейлън Браун публично коментира себе си и търговските слухове около него Бруклин Нетс Звездата е Кевин Дюрант. Подписването на свободен агент Данило Галинари скъса ACL, докато играеше за италианския национален отбор. Стартовият център Робърт Уилямс III се възстановява от операция на коляното и се очаква да пропусне тренировъчния лагер.

Сега Селтикс може да са без своя треньор за значителна част от сезона. Ако той бъде отстранен, пътят на Бостън към финалите ще стане още по-несигурен.

READ  Американски военни кораби пресичат Тайванския пролив за първи път след посещението на Пелоси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.