Илон Мъск се присъедини към екипа на Twitter

Илон Мъск, най-богатият човек в света, се приближи до тях Барак Агарвал, главен изпълнителен директор на Twitter, с приятелска намеса преди няколко седмици. Той купува акции в компания за социални медии, Mr. Мъск повярва и искаше да обсъдим как да подобрим Twitter.

Г-н. Според публичния обмен между Агарвал и съоснователя на Twitter Джак Дорси, г-н Агарвал излезе с идеи за редизайн на социалните мрежи. Мъск имаше. И тримата разпространиха идеята Драстично променя мощността Отдалечавайки се от потребителите на социални мрежи и гигантските компании и използвайки подход към технологиите, хората могат да контролират това, което виждат в своите емисии в социалните медии.

През следващите седмици Mr. Агарвал обсъди възможността г-н Мъск да стане по-активен участник в бъдещето на Twitter, казват двама души, които знаят за разговори, които не са упълномощени да говорят публично. Г-н Мъск, който има повече от 80 милиона последователи в Twitter и понякога туитва десетина или повече пъти на ден, се присъединява към екипа на компанията. Единият каза, че Агарвал е добре дошъл.

Във вторник Twitter, 50-годишният Mr. Мъск обяви, че ще бъде назначен в неговия 11-членен състав, който изтича през 2024 г. След излизането му в понеделник Г-н. Мъск беше придобил дял от 9,2 процента В Twitter го направи най-големият си партньор. Според документация в Комисията по ценните книжа и борсите, г-н. Мъск се съгласи.

„Чрез разговори с Илон през последните седмици ни стана ясно, че той ще донесе голяма стойност на нашия екип“, каза г-н. Агарвал Туитиран вторник.

Добавянето на един от най-мощните потребители на Twitter към неговата група оказва влияние върху социалната мрежа, където световни лидери, законодатели, известни личности и повече от 217 милиона потребители провеждат ежедневните си публични изказвания. Подобно на някои други членове на екипа на Twitter, Mr. Мъск не подписа споразумение, което да му попречи да влияе върху политиката на компанията. Това е бъдеща визия за „децентрализирана“ социална мрежа. Ще му позволи да работи с Агарвал.

Този изглед предизвиква начина, по който се създават сайтовете. С надзора и въвеждането на маркери по целия свят, ключовите технологии ще бъдат структурирани по общ и прозрачен начин. Потребителите могат да персонализират своите емисии в социалните медии и да установят свои собствени правила за това какъв вид разговор е приемлив. Това е много различно от начина, по който сега са създадени социални мрежи като Facebook, Twitter и Instagram, като компаниите диктуват кои публикации трябва да се следват и кои да бъдат премахнати.

READ  Цените на газа в САЩ достигнаха 5 долара за галон

Проектът е финансиран от Mr. Мъск, г-н Дорси и г-н. Невъздържаната реч на Агарвал е в съответствие с неговите вярвания за свобода. Г-н. Мъск беше критикуван, че управлява твърде строго сайта на Twitter и казва, че трябва да се допуска повече разговори. Г-н. Дорси също се мъчеше да вземе решение Бившият президент Доналд Дж. Отстранете Тръмп от служба Миналата година той каза, че „не празнува и не се гордее“ с този ход. Г-н Агарвал каза, че публичният диалог носи присъщи ползи за общността.

Тъй като все повече хора се питат дали повече свобода на словото помага за разпространението на дезинформация и разделящо съдържание, техните позиции в глобалния дебат за свободата на словото онлайн стават все по-обективни.

В туит във вторник, г-н, който ръководи компаниите Tesla и SpaceX. Мъск каза, че се надява „да направи значителни подобрения в Twitter през следващите месеци“. Той не коментира и не отговори на искане за коментар. Г-н. Агарвал и г-н. Дорси също не отговори на искания за коментар.

Говорител на Twitter каза, че г-н Мъск няма да има пръст в изработването на политики в компанията. Той каза, че политическите решения се вземат ежедневно от служители на Twitter и компанията ще бъде безпристрастна при формулирането и прилагането на своите правила.

Г-н. Мъск може да предизвика вълнение в Twitter. Той дълго време троли късите продавачи на Tesla и използва услугата като Katzela Презрение Критици. Той също така разпространява дезинформация за епидемията. Той беше глобен през 2016 г., след като си помисли в туит да вземе Tesla насаме и лъжливо да твърди, че е получил финансиране за транзакцията. 40 милиона долара От SEC

Назначаването му в борда на Twitter беше отбелязано във вторник от някои републиканци, които обвиниха агенцията, че цензурира прополитически и десни гласове. „Кастури. Свободна реч “ Това каза представителят Джим Джорданрепубликанец от Охайо.

(Демократите, настигнали г-н Мъск онлайн относно предложения от партията данък върху имотите, не бяха чути.)

READ  Тайните войни и династията Конг

Дейвид Кей, професор по право в Калифорнийския университет, Ъруин, който преди това е работил с Организацията на обединените нации по въпросите на речта, каза г-н. Мъск предупреди, че неговата визия за свобода на словото може да противоречи на политиките на Twitter, които управляват разговорите по света.

„Опасността е, че неговите лични и лични бизнес предпочитания, понякога уникални, ще повлияят върху създаването и прилагането на правилото по начин, който е неподходящ за една компания, по думите му, версията на публичен площад.“ той каза.

Движението на Twitter към „децентрализирана“ социална мрежа се корени в недоволството на някои от нейните висши лидери. Когато потребителите на Twitter упражняват известен контрол върху своите емисии в социалните медии – като например избиране на хората, които следват – алгоритъмът на услугата избира кои публикации трябва да се гледат в техните емисии и определя дали акаунтите могат да бъдат блокирани в зависимост от това дали публикациите са били нарушени. Неговите принципи.

През ноември г-н подаде оставка като главен изпълнителен директор на Twitter. Дорси каза, че потребителите трябва да имат повече контрол върху това кои публикации преглеждат, за да могат да направят своя собствен умерен избор. Миналата седмица той оплака в туит, че централизацията на интернет от корпорации е навредила на мрежата.

„Чувствам се виновен до известна степен и съжалявам за това“, написа той.

През 2019 г. Mr. Дорси финансира проект Синьо небеОпит за надграждане на новата инфраструктура за социални медии, която дава на потребителите контрол върху техните данни, коригиране на най-добрите туитове със собствени алгоритми и преместване на техните данни в други сайтове.

„Надяваме се хората да изберат ключовите алгоритми, които влияят на тяхното изживяване онлайн“ Г-н. Дорси свидетелства в Конгреса 2020 призовава за „вълнуващ, пазарно ориентиран подход, който позволява на хората да избират алгоритми, които филтрират тяхното съдържание, така че да могат да имат изживяването, което искат“.

В същото време, Mr. Мъск участва в технологии за разширяване на контрола. През 2015 г., заедно с бизнесмена от Силиконовата долина Сам Олдман и други, Mr. Мъск основа лабораторията за изкуствен интелект OpenAI, която заяви, че компанията ще сподели публично своите изследвания със света. Г-н. По-късно Мъск напусна компанията.

Не е ясно дали децентрализиран Twitter ще се събере. Може да отнеме много години, за да излезе, защото включва сложен процес на актуализиране на целия сайт.

READ  2022 NBA Draft Актуализации на живо, резултати: търговец, поръчка, оценки, магическа търговия заема Palo Banzero No.

До 14 март г. Мъск, кой Нетна стойност Една компания заяви, че е натрупала повече от 5 процента от акциите си, с повече от 270 милиарда долара в Twitter. След това той влезе в Twitter и Mr. Той започна да изразява повече от мислите си за свободата на словото в службата, включително обмена с Дорси.

„Алгоритъмът на Twitter трябва да е с отворен код“, каза г-н. Мускус Туитира това На 24 март той помоли своите последователи да гласуват с „да“ или „не“ за идеята кодът, който управлява алгоритъма на Twitter, да бъде публично достъпен. Такива „отворени“ алгоритми могат да предоставят допълнителни опции на хората да организират своите емисии, както пожелаят, и да дават приоритет на различни типове съдържание.

Г-н. Дорси веднага се съгласи. „Всеки алгоритъм за използване (или не) трябва да бъде отворен за всички“, каза той Туитира това В отговор.

На 25 март, Дали г-н Twitter не спазва правилата за свобода на словото. — попита Мъск своите последователи. „Свободата на словото е от съществено значение за функциониращата демокрация. Вярвате ли, че Twitter се придържа към този принцип?“, попита той.

Един ден по-късно, след като повече от два милиона потребители отговориха, Г-н. Мъск написа„Тъй като Twitter на практика функционира като обществен градски площад, неспазването на принципите на свободата на словото подкопава демокрацията.

„Имате нужда от нов сайт?“ Той добави.

В понеделник, след като ролята му беше освободена, Mr. В един от първите си туитове Мъск публикува друга анкета в Twitter, питайки дали хората биха искали да редактират туитове, функция, която мнозина са търсили напразно.

Г-н. Агарвал скочи вътре. Туитове, „Резултатът от този референдум ще бъде значителен. Гласувайте внимателно. Компания тогава Казах Той работи върху функцията за редактиране от миналата година и скоро ще я тества.

В екипа на Twitter Mr. След като Мъск беше официално назначен, Mr. Дорси напълня във вторник. Растежът го направи „Наистина щастлив“, туитира той.

Кейт Метс Допринесъл доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.