Илон Мъск предлага възможността да закупите Twitter: новини на живо, реакции и актуализации

дълг…Лора Мортън за The New York Times

Екипът на Twitter се срещна в сряда, няколко часа по-късно, каза човек, запознат със ситуацията, който няма право да говори публично. Оферта от Илон Мъск Купете компания.

Г-н. Мъск отхвърли мястото на борда През уикенда, оставяйки членовете на екипа, които наскоро го бяха приветствали в класацията си, г-н каза, че няма доверие в ръководството на компанията. Мъск каза.

Групата включва вътрешни лица в Twitter, включително Джак Дорси, съосновател и главен изпълнителен директор, Барак Агарвал, и независими директори. Г-н. Те ще бъдат изправени пред решението дали да приемат или отхвърлят предложението на Мъскин.

Брет Тейлър, съизпълнителен директор на Salesforce, компания за бизнес технологии, е председател на групата. Г-н. Г-н Мъск в сряда вечерта. Той изпрати текстово съобщение до Тейлър, с което го информира за намерението си да купи Twitter, според регулаторната документация. „След като мислех за това през последните няколко дни, реших да поема компанията и да я взема лично“, каза г-н. Мъск написа.

Salesforce искаше да купи Twitter през 2016 г., но сделката така и не се осъществи. Той е в Twitter от 2016 г. Тейлър се присъедини към Salesforce година след като придоби собствената си компания Quip. Опитът за това как Twitter претегли предишните усилия за придобиване може да му даде лична представа.

Друг ключов играч в групата е Ekon Durban, съпредседател на Silver Lake, частна инвестиционна фирма. Г-н. Дърбан се присъедини към екипа на Twitter през 2020 г. като част от фирмена сделка Друг активист атакува с инвеститор Който искаше да разтърси управлението на Twitter.

READ  Apple AirPods Pro (2-ро поколение): цена, дата на пускане и как да направите предварителна поръчка

По това време Silver Lake инвестира в Twitter и помогна за рационализиране на управлението му, Mr. Дорси предотврати незабавното изгонване. Тъй като Силвър Лейк помогна на Twitter да излезе от трудна ситуация в миналото, Mr. Дърбан удвои компанията си, г-н. Може да сте изправени пред въпроса дали може да помогне за предотвратяване на мускус.

Г-н. Дорси също може да бъде засегната от решението. Той е г-н Дружи се с Мъск, а в компанията Mr. Първоначално Мъск празнува своята инвестиция и решението да се присъедини към групата. Но г-н Дорси често е давал ключови решения на своя екип и иска да разчита на техния опит. И Г-н. Дорси също ще напусне екипа на Twitter Следващия месец може да си даде още една причина да се откаже.

Негови сътрудници в групата бяха Mr. Агарвал, който беше определен за негов наследник в края на миналата година и е публичен акционер във фирмата за рисков капитал Inovia Capital и бивш главен финансов директор на Google Патрик Пичет.

Г-н. Агарвал и г-н. Дорси участва тясно във визията за по-нататъшно разпространение на технологията на Twitter и в дискусиите за дългосрочен план за Twitter, г-н. Като близък довереник на Дорси, г-н. Г-н. г-н към Пичет. Може да има и опит от преговори с Мъск – той беше в Google през 2013 г. Мислех да купя Tesla.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.