Икономистът Питър Шиф обяснява защо очаква биткойн да се провали с задълбочаването на рецесията – „Не купувайте този съвет“ – Bitcoin News

Икономистът и златар Питър Шиф направи някои лоши прогнози за криптовалутата, особено биткойн и етер. „С задълбочаването на рецесията необходимостта от продажба на биткойни ще се влошава“, каза той, добавяйки, че докато биткойнът ще падне до $20 000, етерът ще падне до $1 000.

Питър Шиф споделя своите бъдещи перспективи за биткойн, етер и криптовалута

Gold Buck Питър Шиф, главен икономист и водещ стратег в Euro Pacific Capital и основател на Schifold, направи някои лоши прогнози за биткойн, етер и крипто пазара като цяло.

Той туитира в събота:

Биткойн е готов да се срине за $20K и ethereum за $1K வேண்டாம் Не купувайте този съвет. Ще загубите повече пари.

В няколко туита в неделя Шиф обясни: „С покачването на цените на храните и енергията много биткойн хотелиери ще бъдат принудени да продават, за да покрият разходите. Хранителни магазини и бензиностанции не приемат биткойни.

Икономистът отбеляза: „Никой не трябваше да продава, когато биткойн падна по време на правителството. Потребителските цени бяха много ниски и хотелиерите получиха поощрителни тестове.

Шиф настоя:

Тъй като рецесията се задълбочава, необходимостта от продажба на биткойни ще се влоши, тъй като много хотелиери губят работата си, особено веднага щом станат фалирали блокчейн компании.

„Ако обстоятелствата се променят, дългосрочните купувачи ще бъдат принудени да продават без заплащане“, добави той.

Повечето поддръжници на биткойн продължават да игнорират всички биткойн и крипто прогнози, направени от Шиф, и мнозина виждат мрачните му очаквания като сигнал за покупка. BTC.

„Най-последователният съвет за лоши инвестиции в публичните записи“, написа един потребител на Twitter. Друг попита Шиф: „Проверете петгодишните графики на Bitcoin или Ethereum и след това златото. Какво имаш? Какво имате за още 5 години?“

READ  Украйна и Русия постигнаха сделка за зърно: актуализации на живо

Към момента на писане биткойн е на $26,212.07, а етерът е на $1,373.77.

Освен това разрастващите се хранителни магазини и бензиностанции започнаха да приемат биткойни и други криптовалути. Sheetz, голям средноатлантически ресторант и верига за удобство, Обявено През май миналата година той стана „първата удобна верига магазини, която приема биткойни“. Много удобни магазини и бензиностанции са инсталирали двупосочни биткойн банкомати, включително водещият доставчик на удобства и гориво. Дано Q.

Въпреки че Шиф обикновено е груб по отношение на пазарите на биткойн, етер и крипто, мнозина са много положителни за това. BTC. Рисковият инвеститор Тим Дроппър наскоро се удвои Неговата оценка от 250 000 биткойни. американският сенатор Тед КрусНевероятно положителен„Има в биткойн и седмичното списание BTC Да купя. Нивел Грийн, главен изпълнителен директор на DeVere Group, каза миналата седмица, че го очаква с нетърпение Бягство с бик И „значителен скок“ в цените на биткойн през четвъртото тримесечие на тази година.

JPMorgan миналия месец стартира компанията „Значителен обрат„Към биткойн. Глобалната инвестиционна банка трансформира недвижимите имоти с крипто като свой „предпочитан алтернативен актив“. Освен това, според скорошно проучване на Deloitte, 85% от американските бизнесмени твърдят това Позволява крипто таксите Това е висок приоритет за тях.

Какво мислите за предупрежденията на Питър Шиф? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу.

Кевин Хелмс

Кевин, студент по австрийска икономика, открива биткойн през 2011 г. и оттогава е евангелист. Неговите интереси са в сигурността на биткойн, системите с отворен код, мрежовите ефекти и кръстопътя между икономика и криптография.

Помощни средства за изображения: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Отричане: Тази статия е само за информационни цели. Това не е директна оферта или оферта за покупка или продажба, нито е препоръка или одобрение на продукти, услуги или компании. Bitcoin.com Не предоставя инвестиционни, данъчни, правни или счетоводни съвети. Компанията или Авторът не са пряко или косвено отговорни за каквито и да било щети или загуби, които могат или не могат да възникнат в резултат на използването или зависимостта на каквото и да е Съдържание, Продукти или Услуги, посочени в този член.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.