Изчезнал затворник от Алабама, поправителен служител в ареста в Индиана след преследване

Избягалите бяха задържани, след като член на екипажа на американския маршал вкара кола в Кадилак, където Вики Уайт шофира в Евансвил, съобщиха служители, добавяйки, че полетът на двойката е продължил седмица и половина.

Той каза пред репортери: „Той е в доста сериозна форма.

Според шериф Рик Сингълтън от окръг Лодърдейл, Алабама, никой от служителите на реда не е открил огън и двамата са избягали на 29 април.

Залавянето на двойката бележи края на 11-дневен лов, който привлече широко национално внимание и наводни стотици сигнали от всички краища на страната, което в крайна сметка доведе до местоположението и ареста на бегълци.

Този съвет дойде в неделя вечерта, каза Сингълтън.

Двойката била настанена в хотел и преследването на превозни средства продължило, каза той.

Двойката каза, че се смята, че бракът е в Евансвил от 3 май. „Трудно е да се повярва, че са били тук толкова много дни, но имаме късмета да ги видим днес“, каза той.

Сингълтън каза, че белите, за които се смята, че нямат връзка, но в романтична връзка, ще бъдат върнати в Алабама. 38-годишният Кейси Уайт е изправен пред предишни обвинения в убийство. 56-годишната Вики Уайт първоначално беше обвинена в разрешаване или улесняване на бягство от първа степен и сега е изправена пред обвинения за фалшификация и кражба на самоличност.

„Той ще бъде сам в една килия“, каза Сингълтън. „Той ще бъде с белезници и превръзки, докато е в тази стая. Ако иска да ме съди за нарушаване на гражданските му права, нека бъде така. Той никога повече няма да излезе от този затвор. Обещавам ви това.“

Сингълтън каза: „Винаги очаквам с нетърпение това решение. Знам, че ще ги хванем. Мина известно време.

READ  Смята се, че десетки украински военнопленници са убити при ракетния удар

Повечето бягства от районния затвор са произволни, каза той.

„Това бягство очевидно е било добре планирано и изчислено“, каза Сингълтън. „Отне много подготовка. Те имаха много ресурси, имаха пари, имаха превозни средства, имаха всичко необходимо, за да го направят. Това направи това толкова предизвикателно през последната седмица и половина. Получено .“

Публикувани снимки от автомивка в Индиана

По-рано в понеделник американските маршали Евансвил разпространиха снимки, на които смятат, че е Кейси Уайт, уловен от камера за наблюдение в автомивката.

Това е първият път, когато той е обявен за изчезнал, след като избяга от центъра за задържане на окръг Лодърдейл с Вики Уайт.

Вики Уайт Не се намира на снимки.
Американските маршали пуснаха снимки, на които смятат, че е Кейси Уайт, който избяга от автомивка в Индиана.
На следователите беше казано в неделя вечерта, че Ford F-150 от 2007 г. е намерен в автомивка в Евансвил, на 175 мили северно от окръг Уилямсън, Тенеси, където двойката Ford Edge пътува през 2007 г. Намерен в изоставено състояние.

Собственикът предостави изображенията от охранителната камера, се казва в изявление на маршалите на САЩ.

Агенцията каза, че маршалите са отишли ​​в Индиана на върха.

Службата на маршалите на САЩ заяви, че смята, че мъжът на снимката е Кейси Уайт.

Той беше награден с до 15 000 долара за информация, водеща до залавянето му, и 10 000 долара за информация, водеща до залавянето му на Вики Уайт.

Нови обвинения срещу Вики Уайт

В Алабама, шерифският отдел на окръг Лодърдейл заяви, че срещу Вики Уайт са повдигнати нови обвинения във връзка с бягството на Кейси Уайт.

Длъжностните лица твърдят, че се появиха обвинения, че той е използвал прякор, за да купи Ford Edge от 2007 г. Заповедта показва, че Вики Уайт Търсен е по обвинение за фалшива и кражба на самоличност.

Всичко, което знаем за Кейси Уайт, затворник от Алабама, който избяга с поправителен служител

Вики Уайт, помощник-директор на корекциите в окръг Лодърдейл, изведе Кейси Уайт от окръжния затвор на 29 април и каза, че ще го заведе за психическа оценка, за която властите по-късно научиха, че никога не е била планирана. След това тя казала на затворника, че ще получи медицинска помощ, защото не се чувства добре.

READ  Лидерът на шведските демократи иска партията да премине към членство в НАТО, ако Финландия кандидатства за присъединяване към коалиция

Сингълтън каза в понеделник, че използването на псевдоними на Вики Уайт може да усложни търсенето.

„Ако тя използва собствената си самоличност, ще ни бъде много по-лесно да я намерим“, каза Сингълтън пред Пиана Голотрица на CNN. „Знаем, че е използвала грешна идентификация, за да купи кола в окръга.“

След залавянето Сингълтън каза, че се надява Вики Уайт да оцелее.

„Не искаме да има злоупотреби с Вики, но тя има някои отговори“, каза той. „Имам цялата вяра (в нея). Тя беше модел за подражание. Не знам дали някога ще го разбера“ Какво стана от това се промени.

Видеото показва, че кадрите са добре подготвени за бягство, казва шерифът

Видеозаписите от видеонаблюдение на Вики Уайт, направени преди изхода, показват размера на избягалия продукт, каза Сингълтън.

Разследващите откриха кадри как Уайт пазарува мъжки дрехи в универсален магазин и „магазин за възрастни“, каза Сингълтън, добавяйки, че затворникът „очевидно се е преоблекъл“.

„Това ни казва, че е било много добре планирано и изчислено“, каза Сингълтън. „Явно тя е планирала това бягство добре до т.“

По-рано следователите пуснаха видеозапис, на който се вижда, че Вики Уайт е в качествен хотел във Флоренция, където е отседнала нощта преди бягството си преди седмица.

Защо човешките ловове като Вики Уайт и Кейси Уайт ни очароват

Патрулната кола, превозваща полицая и затворника от ареста, е оставена на паркинга на търговския център. Вътре са открити затворите, радиото и белезниците на Вики Уайт. Властите смятат, че двойката е пътувала с различно превозно средство: джипа Ford от 2007 г. на Вики Уайт, който той паркира на мястото на инцидента предната вечер.

В Намерено е превозно средство На място за пръсти в Тенеси на 6 май. Колата е изоставена в гората без идентифицируема информация в същия ден, когато двамата избягат, което показва, че са шофирали около два часа на север от затвора във Флоренция до окръг Уилямсън в Тенеси.

Властите смятат, че автомобилът може да е бил внезапно спрян в района поради неизправност на двигателя.

READ  Денят на независимостта на Украйна бе помрачен от смъртоносна ракетна атака

Вики Уайт и Кейси Уайт се познават поне от 2020 г., каза шерифът пред CNN по-рано тази седмица.

Преди да изчезнат, Вики Уайт обяви плана си за пенсиониране и продаде къщата си на цена Цена под пазарната стойност.

Тя вече не работи в офиса на шерифа, съобщиха от офиса, като добавиха, че въпреки че 29 април е последният ден от нейната работа, документите й за пенсиониране не са финализирани.

Генерал Селва от CNN, Джо Сътън и Джамил Линч допринесоха за доклада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.