Изтеклата функция за потискане на шума на AMD може да е нейният отговор на RTX Voice

AMD е на път да пусне конкурент RTX глас, функция за графични карти на Nvidia, която премахва фоновия шум, докато разговаряте или използвате микрофона си. Съответно Трейлър AMD публикува в канала си в YouTube (очевидно по грешка), Хардуерът на Том доклади. За щастие, копие от трейлъра беше изтеглено, преди да бъде изтрит Потребител на Reddit u/zenobian и качен в subreddit на AMD.

Изтеклия трейлър предполага, че функцията за потискане на шума на AMD ще работи подобно на RTX Voice на Nvidia (който ще бъде пуснат по-късно Свързан с приложението Broadcast на Nvidia), който използва „алгоритъм за дълбоко обучение в реално време“, за да осигури „двупосочно намаляване на шума“, за да филтрира фоновия шум както от изходящия, така и от входящия звук от микрофона.

Големият въпрос е колко добре работи на практика технологията за потискане на шума на AMD. RTX Voice на Nvidia работи толкова добре, че понякога се чувства като магия, и когато съм го използвал в миналото, той щастливо отменяше звука на механичните клавиатури. AMD трябва да съответства на функции като тези, ако има някаква надежда да преодолее изоставащата си позиция на пазара на GPU.

Не се споменава кога функцията може да получи официално съобщение или какъв хардуер ще е необходим, за да се използва. Когато Nvidia първоначално пусна своя софтуер RTX Voice, фокусираните върху AI тензорни ядра, открити в новите й графични карти, бяха ключови за работата му. Въпреки това, през следващите месеци Nvidia пусна официална поддръжка за функцията на по-стари карти, които нямат специален хардуер. Надяваме се, че функцията на AMD работи на подобен широк набор от устройства.

READ  Фючърсите на акциите се повишават, докато Уолстрийт очаква свежи икономически данни

Представители на AMD не отговориха на ръбаМолба за коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.