Издадени са заповеди за евакуация, докато горските пожари бушуват в Калифорния

Пожарът в мелницата в окръг Сискиу се е удвоил от петък и е горял на 4254 акра в събота с 25 процента ограничаване, според Cal Fire. освобождаване.

Пламъците унищожиха 50 сгради и наложиха евакуацията на 1000 души, казаха официални лица.

Причината за целодневния пожар остава в процес на разследване и има заповеди за евакуация за Weed, Lake Chastina и Edgewood.

„Този ​​инцидент се развива бързо и нашият персонал и партньори правят всичко по силите си, за да изведат всички на безопасно място“, каза шерифът на окръг Сискиу.

Властите в окръг Сискиу също се борят с планинския пожар, който се разрасна до 4812 акра с 5 процента ограничаване.

Пожарът е горял на стръмен терен и се е виждало как се разпространява, което е наложило евакуацията на повече от 300 души, според Cal Fire.

„Огънят продължава да гори през дърветата. Пожарът беше много активен през нощта. Огънят се движи на север“, каза отделът Cal Fire Siskiyou.

Причината за планинския пожар все още се изяснява и е наредена евакуация.

Четири жертви на пожара в McKinney бяха положително идентифицирани чрез ДНК и стоматологичен анализ

Междувременно в Южна Калифорния коренният пожар в окръг Лос Анджелис беше овладян на 87% на 5208 акра в събота вечерта, според актуална информация от пожарната служба на окръг Лос Анджелис.

Две постройки са унищожени, а стотици други са застрашени, съобщи пожарната.

Противопожарните операции продължиха през нощта с акцент върху почистването на горещи точки и по-нататъшното изграждане на ограничителни линии, се казва в актуализацията.

„Днес подземните ресурси са фокусирани върху разчистването на горещи точки. Високата топлина, ниската влажност и стръмните терени продължават да бъдат най-големите предизвикателства за пожарникарите“, казаха от пожарната.

READ  Сега SpaceX изстрелва по 10 ракети към всяка от главния си конкурент

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.