изборни резултати, данни за инфлация; Tesla достигна ново дъно

Фючърсите на Dow Jones бяха по-високи при отварянето във вторник и преди резултатите от изборите в САЩ. Ключови данни за инфлацията, включително индекса на потребителските цени, ще бъдат публикувани по-късно през седмицата.
хРепубликанци разбира се Тя ще заеме отново Камарата на представителите на междинните избори във вторник. Те изглежда имат предимство да спечелят Сената, въпреки че това далеч не е ясно. Понастоящем демократите имат слабо мнозинство в Камарата на представителите, като вицепрезидентът Камала Харис държи решаващото гласуване в 50-50 Сената.

В четвъртък се очаква индексът на потребителските цени да нарасне с 0,7% през октомври спрямо предходния месец. Очаква се инфлацията на потребителите да нараства с 8% годишно.

Диамантена енергия (ФАНГ), Вдигам (ЛИФТ), Мозайка (MOS) и Лекарство с ударна вълна (Swat) ключови репортери за приходите късно в понеделник.

Акциите на FANG се търгуваха с малка част по-ниско в разширената търговия, докато акциите на Lyft паднаха с повече от 16%. Акциите на Mosaic скочиха. А акциите на Shockwave загубиха повече от 5%.

Фондов пазар днес

В понеделник Dow Jones Industrial Average напредна с 1,3%, или повече от 400 пункта, докато S&P 500 спечели 1%. Технологично базираният Nasdaq composite се покачи с 0,85%.

по средата Борсово търгувани фондовеNasdaq 100 тракер Invesco QQQ Trust (QQQ) 1,1% и SPDR S&P 500 (шпионажнарасна с 0,9%.

EV е гигант Тесла (D.S.L.A) спадна с 5% в понеделник. по средата Акции на Dow Jones, Ябълка (AAPLТърговия до 0,4% и Microsoft (MSFT) нарасна с 2,9% Днешният фондов пазар.

Сред най-добрите акции за закупуване и гледане, Албемарл (ALB), IBD класация Споделяне на списък за гледане Arista Networks (Отстрани), CF Industries (CF) и Нова крепостна енергия (НФЕ) — както и имената на Dow Jones Мерк (MRK) и UnitedHealth Group (UNH) — са сред най-добрите акции за закупуване и гледане.

Arista Networks е a IBD класация Споделяне на списък за гледане. Албемарл черта Колона за зона за купуване близо до акциите от тази седмица, заедно с три други страхотни идеи за акции.

READ  Хонконг вдига ембаргото, за да облекчи тежките операции на COVID от април

4 най-добри растежни акции за закупуване и гледанеРрали на фондовия пазар


Фючърси на Dow Jones днес: доходност на държавните облигации, цени на петрола

Фючърсите на Dow Jones бяха малко променени, заедно с фючърсите на S&P 500 и фючърсите на Nasdaq 100 преди откриването във вторник. справедлива стойност. Не забравяйте, че това е операция за една нощ Фючърси на Dow Jones Следващата рутина другаде не се превръща непременно в действителна търговия фондова борса сесия.

Доходността на 10-годишните държавни облигации се повиши до 4,21% в понеделник, удължавайки печелившата си серия до четири сесии и завършвайки на най-високото си ниво от 24 октомври. Междувременно цените на петрола в САЩ паднаха с близо 1%, тъй като фючърсите на West Texas Intermediate се търгуваха близо до $92 за барел. . Миналата седмица фючърсите за WTI достигнаха най-високата си точка от средата на октомври.


MarketDiem, най-новият бюлетин на IBD, доставя полезни идеи за акции, опции и крипто във вашата пощенска кутия.


Печалби за 3-то тримесечие сезонът

Сезонът на печалбите за третото тримесечие С напредването на седмицата идват още важни доклади Дисни (DIS), DoubleVerify (телевизор), TR Horton (DHI), Съвпадение (ОКСИ) и Roblox (RBLX)

Отчетите за печалбите причиняват много големи движения на акциите и изискват специално внимание. Силните печалби биха могли да подхранват акциите над нови точки за покупка и зони за покупка, докато не толкова впечатляващо съобщение може да изпрати акциите да паднат под ключовите нива на подкрепа.

Реакцията на фондовия пазар на публикуване на печалби често може да ви каже повече от приходите. Ако резултатите изглеждат силни, но акциите падат, инвеститорите може да се тревожат за устойчивостта на растежа, нарастващите разходи или други потенциални недостатъци.

Тъй като пазарът се увеличава, инвеститорите трябва да следят компаниите, които лесно надминават резултатите от приходите и имат силни възходящи реакции. Ако пазарът може да се възстанови от скорошните си загуби, тези акции могат да бъдат сред новите лидери.

READ  Ole Miss срещу Kentucky Прогноза, Преглед на играта, Линии, Как да гледате

Какво да правите в затруднено рали на фондовия пазар

Сега е важно време за учене Колоната The Big Picture на IBD След като тенденцията на фондовия пазар се промени от „Потвърден бич“ на „Бик под натиск“.

В този момент инвеститорите трябва да играят на сигурно; Не превръщайте печеливша сделка в отрицателна. Както The Big Picture повтори миналата седмица, има смисъл да поддържате експозиция на или под 20%, докато бумът се възобнови.

Но сега не е време да си тръгнете напълно. Покачването все още е непокътнато, така че инвеститорите все още могат да купуват пробиви, но трябва да се съсредоточат върху акции с високи фундаментални и технически показатели.

(Проверете Списъци с акции на IBD като IBD 50 И Акции в близост до зона за покупка(за допълнителни идеи за роли.)


Пет акции на Dow Jones, които да купувате и гледате сега


Акции на Dow Jones за гледане: Merck, UnitedHealth

Член на Dow Jones и IBD 50 акции Merck е извън диапазона за закупуване Двойно дъно93.12 Точка за закупуване. Диапазонът за покупка от 5% се повиши до 97.78.

Здравната компания UnitedHealth продължава да проследява трофея с дръжка от 553,23. Точка за закупуване, Според IBD MarketSmithСлед усилията за пробив миналата седмица. Акциите спечелиха 1,3% в понеделник, затваряйки с 1% под последното влизане на акциите.

Най-добрите акции за закупуване и гледане: Albemarle, Arista, CF, New Fortress

Производителят на литий Albemarle формира дясната страна на основата на купата с 308.34 точка за покупка. Акциите се повишиха с 0,5% в понеделник, удължавайки печелившата серия до три сесии.

IBD класация Акциите на Arista Networks в списъка за наблюдение се опитват да пробият над провисналия под от 132.97. Точка за закупуване. Акциите паднаха с 0,4% в понеделник.

CF Industries се опитва да намери подкрепа около своята 50-дневна подвижна средна на фона на загубата от 1% в понеделник. Акциите формират база с купувана точка от 119.70, Според валидирането на модела на IBD MarketSmith.

READ  Рич Орнбергер взе Том Брейди, Брус Ариънс в печелившата обиколка

New Fortress Energy бързо се доближава до 63,16 точки за покупка на чаша база. Тъй като акциите са на 6% разстояние от нови върхове, помислете за дръжката, за да осигурите по-ранно влизане. Енергийният лидер отчете резултати късно в понеделник, което доведе до ръст от 1,5% за деня.


Присъединете се към експертите на IBD, докато анализират водещи акции в текущото рали на фондовия пазар в IBD Live


Акции на Tesla

Акции на Tesla Той се понижи с 5% в понеделник, достигайки ново 52-седмично дъно и най-ниското си ниво от юни 2021 г.

Акциите са с повече от 50% над техните 52-седмични върхове и под техните 50- и 200-дневни пълзящи средни линии.

Лидери на Dow Jones: Apple, Microsoft

по средата Акции на Dow JonesАкциите на Apple поскъпнаха с 0,4% в понеделник Компанията предупреди, че тя е намаляла Производство на iPhone 14 поради ограниченията на Covid-19 в Китай Акциите на Apple прекратиха петдневна серия от загуби, но все още са с 24% над 52-седмичния си връх.

Microsoft нарасна с 2,9% в понеделник, продължавайки възстановяването си от 52-седмичното дъно в петък. Софтуерната компания е с 35% по-ниска от 52-седмичния си връх.

Не забравяйте да следвате Скот Лехтонен в Twitter @IBD_SLehtonen Научете повече за растежа на акциите и Dow Jones Industrial Average.

Може да харесате още:

Най-добрите нарастващи акции за закупуване и гледане

Научете как да определяте времето на пазара с пазарната стратегия на ETF на IBD

Намерете най-добрите дългосрочни инвестиции с IBD Long-Term Leaders

MarketSmith: Проучвания, диаграми, данни и обучение на едно място

Как да изследвате акциите на растежа: Защо този инструмент за IBD улеснява търсенето на най-добрите акции

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.