Изборите се провеждат във вторник в Южна Каролина, Невада и много други

Четири щата проведоха първични избори във вторник и в една от най-внимателно наблюдаваните състезания в Южна Каролина, Ръсел Фрай спечели изборите на републиканците в 7-ия окръг, побеждавайки настоящия президент Том Райс, който гласува за свалянето на бившия президент Доналд Тръмп.

Първичните избори във вторник поставиха началото на най-скъпите общи избори през есента.

Райс категорично подкрепи оставката му политика Неотдавна той каза: „Мисля, че това е едно от най-лошите действия, които президентът някога е извършвал по отношение на атакуването на Конституцията и делегирането.

Тръмп подкрепи Фрай в надпреварата. Бившият президент пусна празнично изявление във вторник вечерта, в което се казва, че „победата на Фрай беше победена от Ръсел Фрай с повече от 51% от гласовете тази вечер, така че голямата новина за вечерта е, че той очевидно спечели без серия.“

пържене-ориз-южна-каролина.jpg
Том Райс (вляво) и Ръсел Фрай

AP Photography / Алекс Брандън, AP Photography / Маккинард


Във вторник вечерта Фрай нарече това „най-голямата вечер за републиканците“ и благодари на Тръмп за одобрението му.

CBS News съобщава, че представителката Нанси Мейс е спечелила първичните избори на републиканците в 1-ви окръг на Южна Каролина. Мас, нов републиканец, който превърна 1-ви район на Южна Каролина от син в червен, победи подкрепяния от Тръмп бивш щатен републиканец Кейти Арингтън, който загуби от демократа Джо Кънингам като кандидат на Републиканската партия за окръга за 2018 г.

Масово гласуване за удостоверяване на резултатите от изборите през 2020 г. и залавя съюзника на Тръмп Стивън Пен В обида към Конгреса януари За неспазване на сапоната на избраната комисия на 6-ти. Той също така се обяви срещу поведението на Тръмп веднага след атаките на 6 януари.

Тръмп публикува изявление в събота, в което се казва, че Мейс е „мразен от почти всички“ и че „винаги се бие с републиканците, но не е добре в това“. Но във вторник вечерта Trump Truth публикува изявление в социалните медии: „Кейти Арингтън пробяга далеч, но страхотно състезание и се представи добре. Нанси Мас може лесно да победи своя опонент от Демократическата партия!“

mace-arrington-sc-primary.jpg

Анна Манимекер / Getty Images, Шон Рафорд / Getty Images


Настоящият Сенат на Републиканската партия. Тим Скот не се изправи срещу сериозни първични съперници във вторник и се очаква лесно да победи наситено червена Южна Каролина през ноември. Но досега той е събрал близо 40 милиона долара, повече от всеки друг републиканец.

Демократите Катрин Флеминг Брус, Анджела Гейтър и държавният представител Кристил Матюс се борят срещу Скот.

В надпреварата за губернатор Хенри Макмастър, настоящият републикански губернатор, подкрепян от Тръмп, победи основния си съперник Харисън Мъсалуайт.

В Демократическата партия Кънингам загуби мястото си в Камарата на представителите на Мейс през 2018 г., съобщи щатът. Той победи Миа Маклауд и други, за да спечели първичните избори.

Невада, щатът, който официално даде достатъчно гласове на президента Джо Байдън, за да се кандидатира за президент през 2020 г., също привлече вниманието. Г-н. Байдън победи щата с по-малко от три пункта през 2020 г., а икономиката на щата беше силно засегната от инфлацията. Govt-19 инфекция. Републиканците се надяват да променят мястото в Сената и Камарата на гуверньорите през есента – и много републиканци продължават да се кандидатират за ограничен мандат като държавен секретар, който отказа да публикува резултатите от изборите в подкрепа на Тръмп.

Подкрепеният от Тръмп Адам Луксолд спечели номинацията на републиканците за Сената на САЩ в Невада. Локсалт е настоящият демократичен сенат. Катрин Кортес стана главен прокурор на щата след Масто.

laxalt-smith-nevada-2.jpg
Бен Смит (вляво) и Адам Луксолд се кандидатират като републикански кандидати за Сената в Невада.

Дейвид Калвърт / Getty Images, Дейвид Бекер / Getty Images


Лаксалт, губернатор на Флорида Рон Десантис, сенатор от Тексас Доналд Тръмп-младши, който дойде в Невада за кампания с Тед Круз и Луксолд, имаше одобрението на няколко високопоставени републиканци.

Кортес Масто спечели първичните избори на Демократическата партия. Той вече беше събрал големи суми преди ноември – близо 20 милиона долара миналата година – и продължи към основния ден с повече от 9 милиона долара в ръка.

Губернаторът на Невада Стив Сисолак спечели първичните избори на Демократическата партия за губернатор. Сисолак, избран през 2018 г., е първият демократ, спечелил Камарата на гуверньорите от повече от 20 години.

Петнадесет републиканци са в първичния вот за губернатор. Шерифът на окръг Кларк Джо Ломбардо, бившият боксьор Джоуи Гилбърт, бивш сенатор на САЩ. Дийн Хелър, кметът на Северен Лас Вегас Джон Лий и бизнесменът Гай Нохра са в челните редици на тази област досега.

Джим Марсанд печели първичните избори на републиканците за държавен секретар на Невада. Бивш щатски законодател, каза Мерчант The Wall Street Journal Миналата година, през 2020 г., Mr. Засега не е известно какво ще прави той, след като напусне поста.

Марсанд също каза Защитник Той ще бъде готов да изпрати алтернативни избиратели в Конгреса през 2024 г. Той също така излъга, че изборите през 2020 г „откраднат“ От него и Тръмп. Търговски представител Стивън загуби от Хорсфорд и оспори неуспешните резултати.

Търговецът и друг кандидат в надпреварата, бившият съдия от окръжния съд на Кларк Ричард Скоти, казаха, че са подложени на натиск. Сертифицирайте машините за гласуване на Dominion, който се използва от всички области на Невада. Машините бяха център на някои изборни конспирации и компанията е завела дела срещу някои от висшите фигури, които разпространяват тези твърдения.

Републиканският външен министър Барбара Чеховски се сблъска с реакцията на привържениците на Тръмп след изборите през 2020 г., които бяха цензурирани от държавната партия. Няма достоверни доказателства за широко разпространена измама, която може да промени резултатите на Невада.

В района на 1-ви конгрес на Невада демократката Тина Тит спечели първичните избори. Той победи прогресивната Ейми Вилала с подкрепата на Сената Бърни Сандърс.

Във 2-ри район има национални републикански комитети Участващи Конгресът трябва да подкрепи Марк Амоти на първичните си избори. Амоди е предизвикан от комисаря на окръг Дъглас Дани Тарканиян, който загуби от Конгреса през последното десетилетие.

На специални избори за запълване на оставащия мандат на републиканския представител на демократа Филемон Вела в 34-ия окръг на Тексас републиканците спечелиха краткотрайна победа, като републиканката Мера Флорес събра достатъчно гласове, 50% от общия глас, за да спечели надпреварата направо. Седалка до януари. Вела подаде оставка през март, за да работи във фирма за кампания.

Републиканците се надяват да дадат съвет за преобръщане на окръга във вторник през ноември, където Флорус ще се сблъска с депутата от демократите Висенте Гонзалес. Въпреки че окръжните линии през ноември ще бъдат по-демократични от версията, използвана на специалните избори, републиканците са успели да инвестират в въпроси като икономиката и имиграцията с испаноговорящите избиратели в испанския регион и в цялата страна.

Флорес и републиканските групи похарчиха 1 милион долара за специални предизборни кампании, докато Националдемократическите групи посветиха само част от ресурсите си за залагания.

READ  Мъж се застреля след автомобилна катастрофа близо до сградата на Капитолия на САЩ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.