Защо Джони Айв остави Apple на „счетоводители“

New Testament, г-н от редовни пътувания до офисите на компанията в Купертино. Тъй като седмиците минаваха без наддаване на тегло, той измести ежедневните прегледи на продуктите към нередовен график. Понякога в студиото се разпространява новината, че идва неочаквано в офиса. Със стари кадри от срива на фондовия пазар през 20-те години на миналия век служителите хвърляха документи във въздуха за последвалите моменти и се лутаха наоколо в неистов прилив, за да подготвят хората за пристигането му.

Тъй като очакванията за 10-ия годишен iPhone на Уолстрийт се увеличиха в началото на 2017 г., Mr. Той покани най-добрите софтуерни дизайнери на компанията в Сан Франциско за преглед на продукта. Екип от около 20 души дойде в The Battery, изключителната общност на града, и започна да отпечатва идеи за дизайн от 11 до 17 инча в мезонета на клуба. Г-н за много функции на първия iPhone с дисплей на цял екран.

Този ден чакаха г-н Ив почти три часа. Той не се извини, когато най-накрая пристигна. Той прегледа техните разпечатки и предостави обратна връзка. И след това си тръгна, без да вземе окончателно решение. Докато работата им спираше, мнозина се чудеха как се случи това?

Г-н. В отсъствието на Иве, Mr. Кук започна да трансформира компанията в свой имидж. Той замени Мики Дрекслер, директор на напускащата компания, който замени Кейп и Дж. Талантливият маркетолог, създал екипажа, е Джеймс Бел, бивш финансов председател на Boeing. Един от десните лидери на борда беше заменен от администратор от ляво крило. Айв беше ядосан. „Той беше друг от тези счетоводители“, оплака се той на свой колега.

READ  Тръмп е класиран на пето място в офиса на New York AG повече от 440 пъти

Г-н. Кук също така насърчи финансовия отдел на компанията, който започна одит на външни изпълнители. В един момент отделът отхвърли законното фактуриране, подадено от Foster + Partners, което доведе до Mr.

В разгара на тези борби г-н. Кук започва да продава стратегията на Apple и много други услуги. По време на корпоративното отстъпление през 2017 г., когато Питър Стърн, новодошъл в Apple, застана пред висшите ръководители на компанията, Mr. Слайдът показва X-образна диаграма, показваща спад на печалбата на Apple от продажбите на iPhone, iPad и Mac. Стърн щракна.

Тази презентация ужаси част от публиката. Той изобразява бъдещето, в което Mr. Ive – и бизнесът на компанията като производител на продукти – са по-малко важни и г-н за услуги като Apple Music и iCloud.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.