Зашеметяващи изображения на Юпитер от телескопа Джеймс Уеб на НАСА

Коментирайте

Зашеметяващи изображения, направени от космическия телескоп Джеймс Уеб на НАСА, показват Юпитер в нова слава.

Петата поред от Слънцето, Юпитер е най-голямата планета в нашата слънчева система – повече от два пъти по-голяма от всички останали взети заедно. Ако Земята беше с размерите на гроздово зърно, Юпитер щеше да е с размерите на баскетболна топка, според НАСА Той казва.

Сега телескопът Webb засне изображения, които показват неговите гигантски бури, полярни сияния и бледи пръстени с още по-големи подробности.

„Никога не сме виждали Юпитер такъв. Толкова е невероятно.“ казах Планетарният астроном Имке де Патер е почетен професор в Калифорнийския университет в Бъркли. „Честно казано, не очаквахме да е толкова добре“, каза той Докладвай.

Като част от международно сътрудничество Де Патер наблюдава Юпитер с професор Тиери Фосет от Парижката обсерватория. Изображенията, направени през юли, бяха публикувани от НАСА в понеделник беше поканен Те са „Страхотни новини от страхотна планета“.

НАСА публикува първите снимки на космическия телескоп Джеймс Уеб

„Забележително е, че подробности за Юпитер могат да се видят в едно изображение, включително неговите пръстени, малки спътници и дори галактики“, каза де Патер в изявлението.

Телескопът за 10 милиарда долара е кръстен на него Джеймс Е. УебТой ръководи американската космическа агенция от 1961 до 1968 г. Телескопът ще бъде изстрелян през 2021 г. като част от международното сътрудничество, ръководено от НАСА с Европейската космическа агенция и Канадската космическа агенция.

През юли НАСА Пуснат първият набор от пълноцветни изображения А данните от революционния телескоп разкриват светлинния космически спектакъл от сблъскващи се галактики и умиращи звезди.

READ  Топлина срещу. Резултат на Селтикс: мач 4 срещу. Актуализации на плейофите на НБА на живо, докато гледате източните финали на Бостън в Маями

Две снимки на Юпитер бяха публикувани тази седмица, сред няколко колекции от уеб изображения, направени от близката инфрачервена камера на телескопа, която има инфрачервени филтри, които показват детайли на планетата. Тъй като инфрачервената светлина е невидима за човешкото око, изображенията бяха изкуствено оцветени, за да бъдат преведени във видимия спектър и да направят характеристиките на Юпитер да се открояват, каза НАСА. Изображенията са обработени от граждански учен Джуди Шмид.

За разлика от Земята, Юпитер няма твърда повърхност, а вместо това е газов гигант, съставен от водород и хелий. Смята се, че има същия основен материал като звезда, но не е нараснал достатъчно, за да се запали. Има много пръстени, но за разлика от Сатурн, те са по-бледи и са направени от космически прах, а не от лед.

В по-широко поле новите изображения показват Юпитер с неговите бледи пръстени и две по-малки луни, наречени Амалтея и Атрастия.

„Това едно изображение обобщава науката на нашия проект за системата Юпитер, който изучава динамиката и химията на Юпитер, неговите пръстени и сателитната му система“, каза астрономът Фоше.

Направете космическа обиколка чрез изображения, заснети от уеб телескопа на НАСА

Юпитер, с ден от около 10 часа, има най-малко 50 луни. The Четири големиЙо, Европа, Канимед и Калисто са наблюдавани за първи път през 1610 г. от италианския физик Галилео Галилей.

READ  Грийн Бей Пакърс най-накрая добавиха WR към престъплението, водено от Арън Роджърс, като избраха Кристиан Уотсън в 34-ата обща селекция

Изображенията също така улавят емблематичното Голямо червено петно ​​на Юпитер, което изглежда бяло на снимките, защото отразява слънчевата светлина, каза НАСА. Голямото червено петно ​​е буря, по-голяма от Земята и бушува от векове.

В една привидно обновена ера на изследване на космоса, такава е и НАСА казах Миналата седмица той идентифицира 13 кандидати за места за кацане на земната луна, докато се подготвя да изпрати астронавти обратно там по своята програма Artemis.

Това беше първата мисия за връщане на членове на екипажа на лунната повърхност след мисиите на Аполо от 1969 до 1972 г. Добавя Първата цветнокожа жена, стъпила на Луната.

Междувременно, аудио клип, споделен от НАСА този уикенд на това, което тя нарича ремиксирани звуци на черна дупка, предизвика страхопочитание. Аудиото е редактирано и усилено за човешки слух, но НАСА каза, че звукът, излъчван от галактически клъстер на 240 милиона светлинни години, опровергава погрешното схващане, че в космоса няма звук.

READ  2022 NBA Draft Актуализации на живо, резултати: търговец, поръчка, оценки, магическа търговия заема Palo Banzero No.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.