Заповедта на CDC за маски за пътници беше отменена от федерален съдия

Окръжният прокурор на САЩ Катрин Кимбъл Мишел заяви, че заповедта е незаконна, защото нарушава законовите правомощия на американските центрове за контрол и превенция на заболяванията и прилагането й нарушава административното право.

Не е ясно колко бързо ще бъде изпълнена присъдата на летищата или гарите в цялата страна или дали съдебната власт ще се опита да отмени решението и да обжалва.

Само миналата седмица CDC удължи поръчката за маски до 3 май. Маската е била използвана за полети, влакове и друг градски транспорт.

Изпълнителен директор на Байдън, запознат с решението на Белия дом да разшири целта на CNN, е да събере повече информация и разбиране за варианта BA.2 на коронавируса. Случаите на Covid-19 се увеличават в Съединените щати, което е водещо университети И град Филаделфия да наложи отново заповедите за вътрешни маски.

Американският генерален хирург д-р. Миналата седмица Вивек Мърти каза, че част от причината за удължаването на заповедта за маски за движение се дължи на съдебните дела на правителството-19 и организациите, генерирани от пътувания.

„Ние събираме много хора в затворена система от дълго време и не всеки може да пътува“, каза Мърти в изявление за радио от Doctor Radio на Sirius XM, цитирайки примери като пътуване със самолет. Болна майка или пътуваща по работа. „Тъй като това не трябва да е опция за хората и отново, тъй като всички са заедно от дълго време, затова CDC е там, за да бъде бдителен и да препоръча на хората да продължат да носят тези маски.“

Белият дом, Министерството на вътрешната сигурност и CDC не коментираха незабавно решението.

READ  Революционните Голдън Стейт Уориърс прегърнаха топката на старата школа и победиха Лука Дончич и Далас Маверикс.

В решението си от 59 страници Мишел предлага да бъде изпълнена правителствената заповед – в която непокорните пътници са „насилствено отстранени от седалките на самолета, отказват да се качат на стълбите на автобуса и се отклоняват към вратите на гарата“ – което е равносилно на „блокиране и изолиране“ на въпросния участък Той каза, че не е обмислено.

„Следователно, заповедта за маски се разбира като упражнение в правомощията на CDC за условно освобождаване на лица за пътуване, въпреки опасенията, че може да не е хигиенично, но че може да разпространи инфекция (и да възпира или частично изолира тези, които отказват) ,“ тя написа. „Но правомощието за освобождаване и условно задържане обикновено е ограничено до лица, влизащи в Съединените щати от чужбина“.

Той каза, че заповедта не се отнася за част от закона, която позволява да се откаже пътуването, ако се установи, че е заразен по време на прегледа.

„Заповедта за маска не отговаря на тези две клаузи“, каза съдията. „Това се отнася за всички пътници, независимо от външния им вид или местоположение и не полага усилия за класиране въз основа на тяхното здраве.“

Мишел беше назначена от тогавашния президент Доналд Тръмп във Федералния съд през 2020 г.

Тази история ще бъде разбита и актуализирана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.