Жената, която нападна чернокож тийнейджър, я обвини фалшиво в кражба на телефона й и се призна за виновна, че ненавижда обвинението.

През декември 2020 г. Миа Пончето беше видяна във видеозапис, в който атакува 14-годишния Кион Харолд младши с баща си, музикант, в хотел Arlo. Фонсека каза, че е мислил, че има мобилния си телефон със себе си, но по-късно разследващите установиха, че не е.

Видеото на инцидента бързо стана вирусно, като мнозина обвиниха Пончето в расистка злоупотреба с тийнейджъра, който отрече обвиненията. Инцидентът идва в резултат на поредица от призиви за расова справедливост и реформа на полицията от години, като чернокожи хора като Джордж Флойд и Прона Тейлър загиват от ръцете на служители на правоприлагащите органи.

23-годишният Фонсека трябва да спазва правилата за допустимост за отделен случай в Калифорния, да присъства на консултации и да избягва по-нататъшна престъпна дейност.

Ако не изпълни, Фонсека може да получи до четири години затвор, казаха прокурорите. Но ако тя успешно спази тези правила, тя може да бъде обвинена отново за тежко посегателство от втора степен.

Пол де Емилия, адвокат на Фонсека, каза, че е благодарен за споразумението за петицията на своя клиент и че той „води примерен живот“ след инцидента.

„Оценяваме внимателния и симпатичен подход на областния управител за намиране на приемлив резултат, особено в светлината на неразумния натиск на толкова много гласове, които не знаят по-нюансираните подробности за случилото се онази вечер“, каза Д’Амилия. „Г-жа Бонцето очаква последната петиция за обвинението в тормоз, което се отнася много реалистично към това, което тя направи в хотел Arlo онази вечер. Желанието на г-жа Бонцето е Кеон Харолд да се извини за поведението си.

Окръжният прокурор Алвин Брок каза, че Фонсека „проявява грубо поведение“.

READ  Юридическият екип завежда колективен иск от името на групата за застъпничество и заселниците отлитат към Martha's Vineyard.

„Като черен мъж, аз лично съм изпитвал расово профилиране безброй пъти в живота си и съчувствам на младия мъж, който пострада при този инцидент“, каза Брок. „Това искане потвърждава подходящата отговорност на г-жа Понцето, като идентифицира първопричините за неговото поведение и гарантира, че това поведение няма да се повтори“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.