Екстремните горещини могат да изпитат електрическата мрежа на Калифорния както никога досега. По този начин обществеността може да избегне прекъсване на електрозахранването

Електрическата мрежа на Калифорния може да бъде изпитана както никога досега, предупредиха официални лица в понеделник, докато призоваха обществеността да засили усилията за опазване или да се изправи пред перспективата да загуби електричество по време на историческа гореща вълна, която не е обгорила щата.

Прогнозираното енергийно натоварване на електрическата инфраструктура на Калифорния е по-високо от това, което държавните служители очакват да имат до Деня на труда. Във вторник се очаква да е още по-зле.

Това е моментът, когато търсенето на електроенергия ще бъде най-високо за всички времена, каза президентът и главен изпълнителен директор на Калифорнийския независим системен оператор Елиът Майнчър на пресконференция в понеделник.

„Прогнозата за вторник е най-високата досега“, каза той. „Целта ни в момента е да не видим това число.“

За да не надвишава търсенето предлагането на държавата, Майнзер ги призова да удвоят или утроят усилията си за пестене на енергия от това, което направиха в първите дни на историческата гореща вълна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.