Експлозия в сграда в Мериленд рани най-малко 10 – NBC4 Вашингтон

Експлозия и пожар с две аларми в Гейтерсбърг, Мериленд, разрушиха части от две жилищни сгради в сряда и изпратиха най-малко 10 души, включително четири деца, в болници. Двама възрастни са с травматични наранявания, каза служител.

Експлозията избухна в жилищната сграда на Potomac Oaks в блок 800 на булевард Queens Orchard близо до Rabbit Road около 8:40 сутринта в сряда, казаха служители. Пожарната и спасителната служба на окръг Монтгомъри получи множество обаждания за експлозията и пожара, които издигнаха дим във въздуха от километри разстояние.

„Чувствах се сякаш бяхме бомбардирани“, каза един човек, който е усетил взрива от офиса си наблизо. „… Сърцето ми е към всички.“

В рамките на минути пожарът стигна до втора аларма. Въпреки че по-голямата част от пожара беше потушен за около 40 минути, часове по-късно екипите все още се бореха с пожар, захранван с газ в мазето, и се бореха с тлеещи горещи точки.

Видео и снимки от мястото на инцидента показаха голяма стена от оранжеви пламъци и пролука, след като експлозията изравни част от жилищна сграда в градински стил. Димът изпълни пролуката между двата назъбени ръба на сградата, където е станала експлозията.

Купчина отломки и отломки от 50 до 75 фута покри моравата пред сградата. Виждаха се големи тухли и пепелни блокове.

„Имаше експлозия отпред“, каза един мъж, който намери желязна врата, хвърлена в хола му.

Силата на експлозията е била толкова мощна, че двама души в района казаха пред News 4, че телата им са били физически разтърсени от взрива.


@brandonsavage

Пожар и експлозия на булевард Quince Orchard доведе до две аларми. (Снимка: @brandonsavage)

Десет души са откарани в болница, казаха служители. Двама възрастни са били тежко ранени и откарани в център за травми, каза началникът на пожарната в окръг Монтгомъри Скот Голдщайн. Осем други – четири деца и четирима възрастни – са получили наранявания без опасност за живота, каза Голдщайн.

Други се оценяват, каза говорителят на пожарната и спасителната служба Пийт Бринкър, но ситуацията все още е нестабилна.

Все още няма информация дали някой друг е изчезнал. Пожарни и спасителни екипи работиха с Washington Gas Co., за да потушат газа, но не беше безопасно да се търси някой друг в сградата в този момент, каза Голдщайн в 10:40 сутринта.

Преди да пристигнат пожарникарите, работниците по поддръжката спасиха двама души от жилищна сграда с помощта на стълби, каза Голдщайн.

Причината за пожара и експлозията все още не е установена, но Голдщайн каза, че огънят изглежда е бил „захранен с газ“ в мазето.

След пристигането на първите екипи на помощ някои жители казаха, че са усетили миризма на газ сутринта.

„Миризмата на газ беше съобщена на нашите следователи тази сутрин“, каза Голдщайн, но добави, че персоналът на 911 не е получил обаждане за миризмата на газ преди експлозията. Все още обаче не е известно дали някой се е свързал с Washington Gas, други агенции или управлението на сградата.

Всеки, който мирише на газ, трябва незабавно да се обади на 911, каза Голдщайн.

В изявление в сряда сутринта служителите на Washington Gas казаха: „Ние знаем за инцидент тази сутрин в окръг Монтгомъри, Мериленд. Нашите екипи реагират, за да помогнат на пожарната на мястото. Както винаги, безопасността на нашите клиенти и общността е наш приоритет. Ние подкрепяме проактивния отговор на този инцидент и в момента няма допълнителни подробности за споделяне.“

Не беше известно колко хора живеят в засегнатите райони. Комплексът Potomac Oaks има четири сгради с общо 24 единици, каза Голдщайн. Две сгради са силно повредени, а други две са евакуирани.

Жителката на Потомак Оукс Трейси ДиМартини била на работа в района, когато приятели внезапно започнали да й звънят по телефона в сряда сутринта, но едва когато пожарната позвънила, тя научила, че домът й, от който живеел 19 години, го няма.

ДеМартини, федерален служител, който даваше информация по време на експлозията, каза, че служители на пожарната са били извикани да преброят жителите. Скоро тя разговаряла със съседа си от долния етаж, който успял да избяга.

„Тя излезе и мисля, че също беше в шок“, каза ДеМартини.

ДеМартини говори с News4, докато тичаше вкъщи, за да види дали котката му Роки някак си е оцеляла от взрива. Тя не беше оптимист. Тя отчаяно търси отговори какво е причинило взрива.

ДиМартини каза пред News 4, че съсед от другата страна на коридора срещу неговия блок ремонтира апартамента им, въпреки че все още не е ясно дали това е свързано с експлозията. Друг съсед, който загуби дома си, но помоли News4 да не бъде идентифициран, каза, че помещението в DeMartini се реновира от нови собственици.

ДеМартини стана емоционална, докато говореше за отглеждането на дъщеря си на колежанска възраст в дългогодишния си апартамент в Гейтерсбърг.

„Това е единственият дом, който тя познава“, каза той.

Това е поне третата експлозия на жилищна сграда в окръг Монтгомъри през последните години. През 2016 г. имаше голяма експлозия на природен газ в апартаментите Malar Branch Седем души бяха убити в петък пролет. По-рано тази година експлозия в друга сграда в Силвър Спринг рани 14 души След като работник случайно прекъсна газопровод.

Случайни минувачи по време на експлозията в сряда съобщиха в Туитър, че дим се издига от километри. Видео, публикувано от Channing Work малко преди 9 сутринта, показва тъмен дим, който се издига от района. В далечината се чуваха сирени.

Няколко пътя бяха затворени, включително апартаменти, градски къщи и търговски имоти. Близкото начално училище Brown Station не е засегнато, но учениците ще бъдат евакуирани в 12:30 сутринта в сряда.

Това е разрастваща се история. Очаквайте NBC Washington за още.

READ  Арън Джъдж направи своя 61-ви хоумрън, за да изравни рекорда на Роджър Морис за AL за най-много HR за един сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.