Дъщеря на „духовния водач“ на инвазията на Путин в Украйна, убита при взрив на кола: руски медии

Андрей Краснов, ръководител на общественото движение „Русский горизонт“ (Руски хоризонт) и личен познат на семейството на жената, каза пред ТАСС в неделя, че Дукина е била убита, когато колата й се е запалила след експлозията.

Дугина „зави по магистрала Можайское близо до село Болшие Вяземи, когато имаше експлозия и колата веднага се запали“, каза Краснов пред ТАСС.

„Пламъците са го обхванали напълно. Тя е карала с висока скорост и е загубила контрол и е излетяла на отсрещната страна на пътя“, добави Краснов, цитиран от Дос.

Снимки от последствията от взрива започнаха да циркулират в руските социални медии в събота, показвайки горящо превозно средство отстрани на пътя и части от автомобили, разпръснати из района наоколо. CNN не може независимо да провери изображенията.

Краснов каза на Дос, че познава Дукина лично и че колата, в която тя пътува, е на баща ѝ. Той вярваше, че Александър е истинската цел на бомбардировката или може би и двамата.

„Това е колата на баща й“, каза Краснов пред ТАСС. „Таша (Даря) кара друга кола, но днес тя кара неговата кола, Александър отиде отделно.“

По-големият Дукин е крайнодесен руски писател и идеолог, смятан за архитект или „духовен водач“ на руската инвазия в Украйна. Той се смята за значително влияние върху руския президент Владимир Путин и често е описван като „мозъка на Путин“.

Дъщеря Дукина, Роден през 1992 г. и учи философия в Московския държавен университет, според ТАСС.

През март 2022 г. Службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите на САЩ (OFAC) санкционира Дукина за статия на уебсайта на United World International (UWI), в която се предполага, че Украйна ще бъде „унищожена“, ако бъде приета в НАТО. Дукина беше директор на UWI.

READ  Номинации за наградите Тони за 2022 г.: Поточно предаване на живо и последните новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.