Дъстин Джонсън в гореща вода със спонсора RBC на фона на подкрепяното от Саудитска Арабия съперническо голф турне

НовВече можете да слушате статии на Fox News!

Дъстин Джонсън е най-новият професионален голфър, който затопли отношенията си с подкрепяното от Саудитска Арабия голф турне, каза спонсорът RBC във вторник, „много разочарован“ да научи, че двукратният голям победител е включен. Списък на участниците в откриващия турнир на LIV Golf Invitational Series В Лондон следващата седмица.

Той е спонсориран от Royal Bank of Canada (RBC) Традиция и Откритото първенство на КанадаСлед публикуването на списъка с участници, включително Джонсън, във вторник, той пусна изявление, с което сключва партньорството си с Johnson – въпреки че миналия месец каза, че PGA Tour няма да пусне издания за своите членове.

Дъстин Джонсън отговаря на пропуснат удар по време на шампионата на Travelers на 26 юни 2021 г. в TPC River Highlands.
(AP Photo / Джон Минзило)

„RBC е горд партньор на PGA Tour. Нашето партньорство е с два голф турнира от световна класа – RBC Heritage и RBC Canadian Open. PGA Tour е ясни за целите си Според правилата на състезанието, играчът на голф трябва да избере да играе в турнир извън обиколката, който включва LIV Golf Invitational Series.“

Барт Брайънт, трикратен победител в PGA Tour, загива в автомобилна катастрофа

„Наскоро научихме, че Дъстин Джонсън е решил да играе като титуляр на LIV Golf Invitational Series. DJ е ценен член на екипа на RBC от 2018 г. Въпреки че сме много разочаровани от решението му, ние го поздравяваме.“

Кикерът е RBC Canadian Open и LIV Golf Invitational Series Opener на PGA Tour.

Агентът на Джонсън Дейвид Уингъл каза в изявление във вторник, че решението е взето „в най-добрия интерес на него и семейството му“.

Щракнете тук за повече отразяване на играта на FOXNEWS.COM

„Дъстин обмисля тази възможност през последните две години. В крайна сметка той реши, че ще е по-добре за него и семейството му да я преследват“, каза Уингъл чрез голф инсайдер Джейсън Соупел.

„Дъстин нямаше проблеми с турнето на PGA и беше благодарен за всичко, което му предостави, но в крайна сметка осъзна, че е твърде убедително, за да се откаже.“

Щракнете тук, за да получите приложението Fox News

PGA Tour обяви миналия месец, че няма да пусне заявките на играчите да се състезават в състезателния LIV Golf Invitational.

Комисарят на PGA Tour Джей Монахан говори по време на пресконференция преди играчите на шампионата на 08 март 2022 г. на плажа Понте Ведра във Флорида.

Комисарят на PGA Tour Джей Монахан говори по време на пресконференция преди играчите на шампионата на 08 март 2022 г. на плажа Понте Ведра във Флорида.
(Клиф Хокинс / Getty Images)

„Уведомихме, че на кандидатите е отказано искането им съгласно правилата на състезанието на PGA Tour. Следователно членовете на турнето нямат право да участват в събитието на Саудитската голф лига в Лондон при нашите условия“, се казва в изявление.

„Като организация-членка се надяваме, че това решение ще бъде в най-добрия интерес на PGA Tour и неговите играчи.“

Асошиейтед прес допринесе за този доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.