Доналд Тръмп подкрепя Дарън Бейли на първичните избори на Републиканската партия в Илинойс

Ментън, Ин. – Бившият президент Доналд Тръмп използва митинг в селските панаири в Западен централен Илинойс в събота вечер, за да подкрепи Дарън Бейли като първия републикански кандидат за губернатор от вторник. Роу В. Решение на Върховния съд на САЩ за Уейд.

„Дарън е фермер, той е боец ​​и е бил изключителен воин в Сената на щата Илинойс, където е абсолютно, напълно уважаван“, каза Тръмп пред тълпа от хиляди в панаира на окръг Адамс близо до Куинсланд.

„Той ще победи престъплението на насилието, поглъщащо града, извършено от нашите демократи, и ще възстанови щата Илинойс до величие. Напълно и с цялото си сърце подкрепям Дарън“, каза Тръмп, призовавайки за първото преизбиране на губернатора демократ Дж. П. Бриц като „един на най-лошите губернатори на Америка“.

Бейли, убеден поддръжник на Тръмп, който активно търси одобрението на бившия президент като крайъгълен камък на успеха в шестстранната първична надпревара на GOP, каза, че Илинойс приветства новата инициатива на Тръмп в Белия дом през 2024 г.

„Ето сделката. Няма да лъжа никого и няма да оставя нищо без надзор. Когато го видя, ще го нарека ”, каза Бейли, след като Тръмп разказа историята за изтръгването на фалшива коса от главата си на бившия президент по време на фотосесия преди митинга.

„Момчета, Илинойс има нашата работа за нас“, каза Бейли. „Обещавам на президента Тръмп, че Илинойс ще пусне червения килим за него през 2024 г., защото Илинойс ще бъде готов за президента Тръмп“.

Тръмп загуби Илинойс със 17% от гласовете в кандидатурата си за президент през 2016 г. и загуби през 2020 г.

READ  Нанси Пелоси обяви, че няма да се кандидатира за президент, отбелязвайки края на една ера за Демократическата партия и Вашингтон.

Тръмп, който често отлага одобренията, докато не потвърди победата на кандидат, прогнозира, че Бейли „ще спечели изборите преди всичко и вие ще спечелите изборите“.

Бейли, кандидатът на Тръмп за президент през 2020 г., е от долния Илинойс, където гласоподавателите са твърди в подкрепата си за бившия президент и той се стреми да култивира тяхната подкрепа за губернаторството му, което постепенно нараства в целия щат. .

Той също така беше много откровен критик на Брицкър, който първоначално насърчи една евангелска селска популистка кандидатура, отхвърляща културната политика на градски Чикаго, докато първоначално се опитваше да предотврати провалът на епидемичните заповеди на губернатора на Демократическата партия – и в крайна сметка се провали.

Кметът на Аврора Ричард Ъруин, инвеститорът от Петербург Джеси Съливан, бизнесменът от Bull Valley Гари Рабин, бивш сенатор от щата Ватерло. Бейли е в областта на кандидатите, включително Пол Шимп и адвокатът на Хейзъл Крест Макс Соломон.

Посещението на Тръмп има за цел да повиши вота на Милър, който беше забъркан в полемика за петкратно състезание срещу републиканския представител на САЩ Родни Дейвис в наскоро изтегления 15-ти конгресен окръг. Състезанието между Милър и Дейвис, фракция на демократичния орган за преструктуриране след преброяването през 2020 г., ще бъде надпревара между титулярите на републиканския конгрес на първичните избори в щата във вторник.

READ  Мечките започват Нейтън Питърман след контузията на Тревър Сиемиан по време на загрявките

Тръмп подкрепи Милър на 1 януари и проведе събитие за набиране на средства за него в имението му Мар-а-Лаго. Но Дейвис има подкрепата на 31 от 35-те лидери на GOP в окръга и много от местните GOP, включително конгресмени от съседните GOP Darin LaHood от Peoria и Mike Post от Murphyboro.

„С Мери трябва да изберете първия патриот на безстрашните Съединени щати“, каза Тръмп. „Тя е невероятна жена, човек, когото познавам добре. Тя е с мен от първия ден. Знаеш, че каза лоши неща за мен преди две години, преди три години, преди една година“, каза Тръмп, воин за нашето движение.

Нападайки двама републиканци в комисията по избор на Камарата на представителите, разследващи ролята на Тръмп във въстанието на Капитолия на 6 януари 2021 г., бившият президент каза на тълпата: „Ако вие (американският представител на Уайоминг) искате да изпратите съобщение до Лиз. Чейни, (Илинойс) Представителят на САЩ Адам Кингсинджър и (председател на Камарата на представителите на демократите в Америка) Нанси Пелоси и фалшивите медии, този вторник трябва да гласувате за наистина невероятната личност Мери Милър.

Милър каза, че би искал да благодари на Тръмп „от името на патриотите на MAGA в Съединените щати“ и за „историческата победа за живота на белите във Върховния съд“, но не уточни какво има предвид. Говорител на кампанията каза след митинга, че Милър претендира за „право на живот“, но греши.

Съдът постанови, че „никога не би било възможно RINO без Тръмп да са постигнали пътя си“ – да етикетират Дейвис „само в името на републиката“.

След речта на Тръмп Дейвис прогнозира, че ще спечели във вторник, въпреки че се опитва да отстоява подкрепата си за политиката на бившия президент, докато е в Белия дом.

READ  Грийн Бей Пакърс най-накрая добавиха WR към престъплението, водено от Арън Роджърс, като избраха Кристиан Уотсън в 34-ата обща селекция

„Винаги съм се гордял с консервативния си опит в работата си с него по време на мандата на Тръмп.

Тръмп се опита да вземе пари за назначаване на трима консервативни съдии по време на неговото президентство и за участието им в решението 6-3, което отмени решението на съда от 1973 г.

„Съдът даде победа на Конституцията, победа на върховенството на закона и преди всичко победа на живота“, каза Тръмп. Позовавайки се на поколения на движението против абортите и консерваторите от Конституцията, той каза: „Вашата безгранична любов, жертва и отдаденост най-накрая бяха напълно възнаградени“.

На срещата те скандираха „Благодаря ти Тръмп“.

Недалеч от река Мисисипи Блъф от другата страна на Мисури хиляди привърженици на Тръмп се събраха вътре и около изложбените площи, много от тях носеха спортни червени шапки „Mac America Great Again“, а някои декларират „Исус е моят спасител“. Тръмп е моят президент“ и „Бог, оръжия и Тръмп“.

В знак на господството на Тръмп над републиканските избиратели, Ронда Гудуин от близкия Куинсланд призна, че не знае много за двете години на Милър в Конгреса, но че одобрението на бившия президент му е достатъчно.

„Всеки, който разпознае Тръмп, ще бъде победител“, каза Гудуин. „Не направих напълно собственото си проучване. Мислех, че неговите хора са я изпитали повече, отколкото можех. Ако той я подкрепя, това е, от което се нуждая.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.