Днешните първични избори на живо: какво да гледате и най-новите новини

Чарлстън, Южна Каролина – Бившият президент Доналд Дж. Тръмп се обърна към събитие на предизборната кампания през уикенда преди първичните избори в Южна Каролина. Том Райс, сега консервативен конгресмен от грешната страна на Тръмп, свидетелства.

„Направих следващите си избори малко по-трудни от предишните“, каза той в петък, призовавайки своите поддръжници – група от така наречените „справедливи, рационални“ и „добри, солидни големи републиканци“ да го подкрепят. Гласуване във вторник.

Преди два дни и на около 100 мили южно, друга републиканска представителка на щата Палмето, Нанси Мейс, призна позицията си, когато една сутрин почука на вратите, предизвиквайки гнева на бившия президент.

„Приемам всичко. Нося отговорност. Няма да отстъпя“, каза той и добави, че се надява избирателите в неговия район надолу по течението да проявят съчувствие.

Г-жа Mages и г-н Райс са две цели за отмъщението на бившия президент във вторник. Те са сред онези, които обвиняват президента за атаката, след като про-Тръмп тълпата атакува американската столица на 6 януари 2021 г. Г-жа Мес каза, че президентските избори са били „откраднати“ в рамките на дни след първия й мандат. Погрешни изявления на Тръмп Провокира бунта и заплашва живота му. Госпожица. Областната граница на север от областта Мейс е Mr. Райс незабавно осъди г-н Тръмп и заедно с още девет републиканци (но не и г-жа Мейс) по-късно гласуваха за отстраняването му.

Сега, изправени пред основните предизвикателства с подкрепата на бившия президент, двамата са възприели напълно различни подходи към политическото оцеляване. Г-н. Мейс, г-н Освен критиките си към Тръмп, той също искаше да обсъди своя консервативен резултат от гласуването и тенденцията за независимост в политическите дебати. Г-н. Вместо това ориз, изкопан, Защитавайки оставката си, г. Тръмп се развесели В процес.

Ако искат да блокират основните си съперници във вторник, г-жа Мейс и г-н. Райс ще се присъедини към нарастващия списък с титуляри, които са издържали гнева на фракцията на Тръмп в GOP, без да прекратят политическата си кариера. И все пак техните противоречиви стратегии – отражение на политическата им интуиция и разнообразната политика на техните райони – г-н. Ще видим докъде един кандидат може да стигне отвъд Тръмп.

READ  „Трудно е да се повярва, че това наистина се случва“: Шанхай премахва държавното заключване
дълг…Маделин Грей за Ню Йорк Таймс

В очите на неговите поддръжници, г-жа. Миналите възгледи на Мейс са по-малко убедителни от референдума за уволнението. С цел да подобри отношенията си с про-Тръмп части на GOP, той прекарва почти всеки ден от последните няколко седмици в кампанията, напомняйки на гласоподавателите за републиканските си убеждения. Не неговата нефилтрирана критика към Тръмп.

„Всички знаеха, че съм нещастен този ден“, каза той на 6 януари. „Целият свят знае. Всички мои блокове знаят.

Неговият район, който се простира от левите ъгли на Чарлстън до консервативните кънтри клубове на Хилтън Хед, има избиратели, включително крайнодесни републиканци и либералдемократи. Госпожица. Мейс не само се рекламира като консервативен кандидат, но и като защитник на политически различен район срещу демократичен съперник през ноември.

„Това винаги ще бъде люлеещ се квартал“, каза той. „Аз съм консерватор, но също така разбирам, че не представлявам само консерватори.“

Това обаче не е добра новина за всички в низините.

Тед Хъфман, собственик на Bluffton BBQ, ресторант, разположен в центъра на туристическия център на Блъфтън, каза, че подкрепя Кейти Арингтън, бивш държавен представител, подкрепян от Тръмп. Срещу г-жа Mess., Mr. Не враждата му с Тръмп, а отсъствието му от района на ресторантите, е причината за г-н. Хъфман каза.

„Кейти Арингтън, тя е дошла тук“, г-н. Хъфман каза, че г-жа Арингтън Блафтън си спомня няколко пъти, когато е ходила на барбекю. — Никога не съм виждал Нанси Мес.

По време на събитие в Summerville с бившия губернатор на Южна Каролина Ники Хейли, г-жа. Мейс произнесе невероятна реч, която намали списъка с десни изказвания. , Подкрепа за военния персонал. Той не спомена г-н Тръмп.

Госпожица. Мейс, г-жо Предсказва решителна първична победа срещу Арингтън, чиято подкрепа за Тръмп е в центъра на предизборното си послание. Г-жа Мейс каза, че успехът на противопоставянето ще докаже „слабостта на всеки консенсус“.

READ  Акциите паднаха при нестабилна търговия, след като централната банка повиши лихвите

„Обикновено не придавам много тежест на одобренията, защото те не са бар“, каза той. „Това наистина е кандидат. Важно е хората да гласуват.

Говорейки от предната си зала в Moncks Corner, SC, 42-годишната Дейдре Стехмайер, майката, която остава у дома, каза г-жа. Той каза, че не е следил отблизо залога на Мейс. Но когато я попитаха какво каза конгресменката, осъждайки бунтовете на 6 януари, тя промени решението си.

„Това е, с което съм съгласен с нея“, каза той, добавяйки, че подкрепя решението на г-жа Мейс да удостовери гласуването на Избирателната колегия – ход на някои от Републиканската партия. Изтъкна, че Тръмп е определено предателство. „Имаше толкова много конфликти и несигурност. Мисля, че трябваше да бъде сертифицирано.

Г-н. Обвинението срещу Райс, от друга страна, предлага по-разпознаваем обрат.

Това е част от причината, поради която г-жа Мейс удобно води надпреварата си, Според последните анкетиГ-н. Райс е изправен пред най-основните предизвикателства и ще отиде на балотаж с одобрения от Тръмп държавен представител Ръсел Фрай след вторник.

Г-н. Кампанията на Фрай в съобщението си Mr. Фокусирайки се върху обвинението на Райс, референдумът се проведе в Конгреса. Превърна Райс в петкратен референдум.

„Това е повече от Доналд Тръмп. Става дума за настоящ конгресмен, който губи вяра в по-консервативен район“, каза Мат Мур, бивш републикански лидер в Южна Каролина и съветник в кампанията на г-н Фрай.

Въпреки това г-н Райс залага на ултраконсервативния си икономически рекорд и непоколебимата подкрепа на бившия президент, за да му спечели шести мандат в един от най-конгресните райони на Южна Каролина.

дълг…Логан Р. Сайръс за The New York Times

В интервю, Mr. Райс отбеляза стремежа към социални въпроси в републиканската политика – която според него е движена от фракцията на бившия президент на партията, което помогна за нейното предефиниране.

READ  Директни съобщения: Русия окупира Украйна

Той говори в подкрепа на Алианса на САЩ, но каза, че запазването на известна независимост не е отговорът. „Ако не сме за това, Господи, не знам за какво е Републиканската партия.

Гласуването за импийчмънт също получи подкрепата на някои избиратели. Рик Джайлс, SC, привърженик на Райс в Конуей, каза г-н. Каза, че оценявам Райс.

„Той се изправи срещу Тръмп, когато не бяха много хора“, каза той. — каза Джайлс. „Той отстояваше ценностите си. Той не се придържаше към партийната политика. Харесва ми.“

дълг…Маделин Грей за Ню Йорк Таймс

Г-н в североизточния ъгъл на Южна Каролина на границата със Северна Каролина. Районът на Райс е най-консервативният в щата, с почти 30 точки пред републиканците. И преди гласуването на референдума, г. Райс, г. Той беше един от най-твърдите поддръжници на Тръмп, с повече от 90 процента от Mr.

„Това е много добре. Тук не става дума за моята подкрепа за Тръмп. Тук не става въпрос за моята идеология. Не защото този друг човек е добър “, каза той. – каза Райс. „Има само една причина, поради която той прави това и тя е само за отмъщение.

Г-н. Тръмп имаше по-малко успехи в щатите в източника на основната си предизвикателна мотивация. В Грузия двамата му основни съперници, губернаторът Брайън Кемп и държавният секретар Брад Рафенсбургер, лесно спечелиха основната си победа над съперниците, подкрепяни от бившия президент. Две състезания на Камарата, които той не разпозна на управляващите, стигнаха чак до балотажа.

След като г-н Тръмп подкрепи основното му предизвикателство, Марк Санфорд, бивш конгресмен, удостоен от г-жа Арингтън през 2018 г., прогнозира, че г-жа Мес ще спечели.

„Мисля, че тя ще се оправи“, каза той, като посочи нарастващия брой на щатските хирурзи по трансплантация от северните щати, които подкрепят институционалните кандидати. — Това е добре за Нанси, не е добре за Кейти.

Все пак той каза, че резултатите от вторник е малко вероятно да променят политическата позиция на бившия президент.

„Това е дилема с Тръмп“, каза той. — каза Санфорд. „Не си наполовина, не наполовина – влизаш или излизаш.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.