Директни съобщения Русия-Украйна: Желенски настоява за освобождаване на отвлечения украински кмет

Украинският президент Владимир Желенски в събота поиска освобождаването на кмета на Мелидопол Роман Федоров, обвинявайки украинските власти, че са го отвличали от руски сили.

„Градската общност настоява за освобождаването му. Благодарен съм на всеки жител на Мелитопол за този протест“, каза Зеленски в съобщение, публикувано във Фейсбук.

Олга Кайсумова, организатор на украинските митинги в Мелидобол, също беше заловена и руски войници нахлуха в щаба за помощ на града в развлекателния център Шевченко, те обградиха сградата, каза местният блогър и активист Татяна Кумок пред ABC News.

Според Кумок окупаторите са заявили на Гражданска защита в Мелитопол, че е забранено излизането на улицата по време на полицейския час.

Желенски каза, че украинците са постигнали най-големия успех, „най-големия удар за руските военни от десетилетия“.

„Постигнахме изключителен успех. Историята вече показа как целият украински народ се съпротивлява на тези нашественици. Но ние нямаме право да намаляваме интензивността на сигурността, колкото и трудна да е тя. Нямаме право да я намаляваме. Силата на нашата съпротива“, каза Желенски.

READ  Преговорите са обещаващи, но Желенски казва, че украинците не са наивни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.