Директни съобщения: Русия окупира Украйна

12 май Мост над река Шиварски Донецк североизточно от Рубиснев в Украйна. (Блокски)

Докато руските сили се оттегляха поради продължителна украинска съпротива в района на Харков, три важни моста бяха разрушени, за да продължи напредъка на Украйна, според сателитни изображения на Blacksky и Европейската космическа агенция.

Снимки, направени от Черното небе на 12 май, преминаващи през рухналите участъци от мостове Река Шиварски Донец В близост до селата Рубисне и Звезден Салтив, на около 10 мили южно от руската граница.

Село Рубишне е близо до Звезден Салтив, въпреки че споделя същото име с град в Луганск.

Мост над река Шиварски Донец източно от Украйна Звездно солено на 12 май
Мост над река Шиварски Донец (Blacksky) източно от Starry Salty в Украйна на 12 май

Селата наскоро бяха освободени от украинските сили.

Друго сателитно изображение, направено от Европейската космическа агенция на 8 май, показва експлозия на моста през хидроелектрическата станция Бесченек – най-близкият до юг.

Има само два малки моста на север от окупираните в момента села Охирцев и Бругуатка. Текущото им състояние е неизвестно, тъй като облаците закриват последните сателитни изображения.

Защо мостовете са важни: Ако тези мостове бъдат компрометирани, темпът на украинския напредък ще бъде значително затруднен.

Само скоростта не е важна за украинските сили. Основните руски маршрути за доставка до Луганска област, близо до град Изюм за руско военно настъпление, лежат на изток от река Шиварски Донец в Харковска област.

Въпреки че не е напълно ясно кога са построени мостовете или кой е отговорен за това, е малко вероятно украинците да са отговорни за тяхното унищожаване. Мостовете са много важни за тяхната контраатака и насочване на линиите за доставка.

READ  Горските пожари в Северна Калифорния, подхранвани от времето, предизвикаха значителен растеж

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.