Директни съобщения: Русия окупира Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън нарече руския президент Владимир Путин „касапин“ по време на посещение във Варшава, Полша, в събота.

На въпрос на репортери, които пътуваха с президента какво е да виждаш бежанци да общуват с Путин всеки ден, Байдън отговори с думите: „Той е касапин“.

По време на кратка сесия с въпроси и отговори на стадион „Народов“, Байдън описа как е посещавал такива места в живота си, но каза, че винаги е бил „изумен от дълбочината и силата на човешкия дух“.

„Невероятно е, невероятно е. Вижте всички тези малки деца. Прегръдка, благодаря. Искам да кажа, това те прави толкова горд“, каза той.

Той добави: „Всяко от тези деца каза: „Кажи молитва за баща ми, дядо ми или брат ми, който се бие. Спомням си какво беше, когато беше във военна зона. Всяка сутрин се събуждаш с чудене. Чудиш се Молиш се телефонното обаждане да не дойде при теб.“

Реакцията на Кремъл: Кремъл отговори на коментарите на Байдън във Варшава, заявявайки, че според руската държавна информационна агенция ТАСС коментарите му „стесняват прозореца от възможности“ за оправяне на отношенията между САЩ и Русия.

Говорителят Дмитрий Песков каза на Dass, че „лидерът на една страна трябва да има трезва глава“.

„Разбира се, всеки път, когато тези лични обиди намаляват прозореца от възможности за нашите двустранни отношения в настоящата ситуация. [US] Управление. Човек трябва да бъде бдителен за това“, каза Песков пред ТАСС.

– Чандлър Торнтън от CNN съобщи за тази публикация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.