Директни съобщения на правителството: FDA одобрява първия дихателен тест за коронавирус

дълг…Майк Кой Сен за Ню Йорк Таймс

Корпоративно съобщение в четвъртък показа бустерна инжекция на ваксината срещу коронавирус Pfizer-Bioentech в малко клинично изпитване. Укрепи имунната система на 140 деца на възраст от 5 до 11 години Идва Нови случаи на американски вирус Отново бие.

Този бум е особено забележим в североизточната част, където подвариантът Omigron, сега известен като BA.2, понастоящем доминиращата версия на вируса в Съединените щати, беше уловен за първи път.

д-р Антъни С., главен медицински съветник на президента Байдън; Фаузи предупреди през последните дни, че може да има значително увеличение на епидемиите в Съединените щати през следващите няколко седмици. Но той каза Процент на прием в болница Много американци са имунизирани с ваксини или предишни инфекции.

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията няколкостотин деца на възраст между 5 и 11 са починали от гуша след избухването, но ваксините за деца са трудни за продажба на много родители. Само 28% от децата под тази възраст са получили две дози и отговарят на условията за бустер. По данни на агенцията приблизително 7 процента от хората получават само една доза.

Имаше първоначален прилив, след като за първи път бяха поставени ваксини на тези възрасти през ноември, но увеличението на процента на ваксините след това бавно се прохождаше. През последния месец например се е повишила с един процентен пункт.

д-р Катрин М. Едуардс, детски имунолог в Медицинския факултет на университета Вандербилт, каза, че някои родители смятат, че децата им са по-малко склонни да се разболеят сериозно, докато ваксините не са известни. Той каза, че някои изследвания показват, че 45 процента от децата, които се заразяват, нямат симптоми.

READ  Ерик Ден Хаг контузи играчите на Ман Юнайтед, като пробяга 13,8 км в почивен ден.

„Проблемът е, че не можем да предвидим кой ще се разболее и кой ще се разболее“, каза той. Сред тези, които го правят, „ще има деца, приети в болницата, и ще има смъртни случаи“, каза той.

д-р Сали Коза, педиатър във Фейетвил, Ко и бивш ръководител на Американската академия по педиатрия, каза, че няма причина да се действа, защото някои родители смятат, че инфекцията е отшумяла. „Родителите ми дойдоха в офиса ми и казаха: „Правителството свърши. Не трябва да се тревожа за това“, каза той.

До известна степен, каза той, родителите също са нечувствителни след увеличаване на инфекцията. „Хората са уморени да се справят с това. Те казват: „Ще рискуваме“, каза той.

Ролята на деца на възраст от 5 до 11 години с поне една доза варира напълно в зависимост от региона Kaiser Family Trust Проучване. Пет от първите 10 щата с най-високи нива са в Нова Англия, докато осем от 10-те щата с най-ниски нива са в Южна.

Въпреки че повече от 250 милиона американци са били безопасно ваксинирани от началото на епидемията, педиатрите казват, че много родители се страхуват, че последствията са неизвестни за децата им. В сравнение с ваксините, които предпазват от морбили, паротит и други заболявания, които съществуват от десетилетия, правителствените ваксини са съвсем нови.

Изследвания на изследователи от Ню Йорк, Публикувано онлайн в края на февруариЗа деца на възраст от 5 до 11 години ефективността на ваксината Pfizer срещу инфекция намалява от 68 процента на 12 процента в рамките на 28 до 34 дни след втората доза.

READ  Бил Козби трябва да възобнови дискусиите, след като журито на гражданския процес почти достигне присъда

Това е по-рязък спад от повечето застаряващи юноши и тийнейджъри, които са имали много силна доза. Някои експерти предполагат, че разликата в лекарството обяснява разликата в безопасността, докато други обвиняват широко разпространената вариация на omigran по време на проучването.

Друго проучване на CDC Две дози Pfizer намаляват риска от инфекция с Omigran с 31 процента на възраст между 5 и 11 години и с 59 процента между 12 и 15 години.

Ваксината Pfizer досега е била одобрена само за лица под 18-годишна възраст.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.