Джо Байдън е близо до обявяването на поредното голямо освобождаване на петролни резерви на САЩ

Президентът Джо Байдън е близо до обявяването на друго голямо освобождаване на петрол от запасите за извънредни ситуации в Съединените щати, тъй като ускорява усилията за охлаждане на цените на суровия петрол, които подхранват високата инфлация в икономиката, казаха трима души, запознати с плана.

Акцията в Белия дом се очаква в четвъртък и ще бъде третата и най-голяма Освобождаване на масло Обявено от ноември.

Цените на петрола паднаха на фона на съобщенията от съобщението на Байдън, че американският петрол West Texas Intermediate е поевтинял с 4,9 процента до 102,49 долара, а международният еталонен суров петрол Brent спадна с 3,6 процента до 109,34 долара.

За някой, запознат с проекта, окончателните подробности тепърва ще бъдат измити, но се очаква освобождаването от стратегическите петролни резерви на САЩ да продължи няколко месеца, с до 1 милион барела петрол на ден.

Съединените щати консумират около 20 милиона барела на ден, което представлява една пета от световното търсене.

Планирано е Байдън да говори в 13.30 ч. в четвъртък за „мерките за намаляване на въздействието на неговата администрация“. [Vladimir] Покачването на цените на енергията на Путин и по-ниските цени на газа за американските домакинства „според графика на Белия дом.

След нахлуването на Москва в Украйна Байдън все повече обвинява руския президент за високата инфлация. Влияе на оценките му на одобрение Това навреди на шансовете на демократите да запазят контрола над Конгреса на междинните избори през ноември.

Ходът на Белия дом идва, когато западните държави засилват санкциите срещу Русия, най-големият износител на петрол в света. забрана на САЩ За вноса на петрол от страната след войната на Москва в Украйна.

READ  Нанси Пелоси пристига в Тайван, повишава напрежението с Китай: Актуализации на живо

Международната енергийна агенция, група за наблюдение на западните страни-потребители, заяви, че санкциите срещу Русия и нежеланието на износителите на корабоплаване да товарят руски суров петрол могат да намалят производството на страната с 3 милиона барела на ден или с 3 процента от световния БВП. До април.

„Това е много добре [earlier stock releases] Рискът от голяма криза с доставките на петрол в Русия не е изчезнал “, каза Боб Макнали, съветник на бившия президент на САЩ Джордж У. Буш, който сега оглавява Rapidan Energy Group.

Цените на петрола се повишиха след окупацията, удари Brent по международни стандарти Максимум след 14 години Този месец. Цени Почти двойно Миналата година средната цена на бензина се повиши с почти 50 на сто и достигна рекордни нива през последните седмици.

Съединените щати призоваха Саудитска Арабия и други големи производители на петрол от ОПЕК да ускорят увеличаването на доставките, но картелът Устоя на натиска да го направи. Продуцентският екип трябва да се срещне в четвъртък, за да вземе решение относно политиката си за издаване.

SPR е поддържано от правителството съоръжение за аварийно съхранение, което има четири подземни бази в солни ями край брега на залива на САЩ. В момента тя съдържа 568 милиона барела суров петрол, според Федералната администрация за енергийна информация.

Байдън обяви освобождаване от SPR през ноември, когато Съединените щати се присъединиха към други членове на IEA миналия месец Интегрирана глобална публикация.

Предишните големи емисии на акции бяха в резултат на смущения в дистрибуцията като урагана Катрина през 2005 г. и гражданската война в Либия през 2011 г.

READ  Сега SpaceX изстрелва по 10 ракети към всяка от главния си конкурент

Министерството на енергетиката отказа коментар.

Допълнителен доклад от Майлс Маккормик в Ню Йорк

Източник на енергия

Енергията е основният бизнес в света, а източникът на енергия е нейният бюлетин. Всеки вторник и четвъртък Energy Source ви носи важни новини, анализи за бъдещето мислене и интуиция директно във входящата ви кутия. Регистрирайте се тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.