Джон Уол се съгласява да купи сделката с Rockets; Clippers имат възможност да се запишат за All-Star 5 пъти в безплатната агенция

Миналия сезон Хюстън Рокетс платиха 44,3 милиона долара на здравия Джон Уол. (Кармен Монтадо / Getty Images)

Странният мандат на Джон Уол в Хюстън Рокетс е към своя край.

Ракетите се съгласиха да купят последната година от най-голямата сделка на Wall, казаха източници на Yahoo Sports, проправяйки пътя на петкратния All-Star да възроди кариерата си с съперник.

Агентът на Walls Рич Пол, главен изпълнителен директор на Clutch Sports, трябва да се срещне с генералния мениджър на Rockets Рафаел Стоун във вторник, за да финализира условията, казаха източници.

Източници казаха, че Wall се очаква да върне около 7 милиона долара за излизането си на открития пазар. Той взе опцията за играч от 47,4 милиона долара, преди да направи покупката.

Той ще стане един от най-добрите свободни агенти в класа 2022, въпреки че Уол възнамерява да подпише клипърите от Лос Анджелис.

Ракетите платиха 44,3 милиона долара за здрава опашка, която да седи на пейката през сезон 2021-22. Опашката изигра по-малко от половината сезон от календарната 2018 година.

The Wall, бившият номер 1 като избор на драфта за Вашингтон Уизардс, е с 43,1% стрелец и 32,3% от диапазона от 3 точки. Над 613 мача в редовния сезон в кариерата си той постига средно 19,1 точки, 4,3 борби и 9,1 асистенции.

READ  Владимир Кара-Мурса е арестуван в Москва след интервю за CNN с Путин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.