Джон Робъртс се присъединява към либералите в критиката на присъдата за „сенчест“.

Консерваторите във Върховния съд в сряда възстановиха екологичното правило от ерата на Тръмп, което ограничаваше възможността на държавите да блокират проекти, които замърсяват реки и потоци, според главния съдия Джон Г. Прави впечатление, че Робъртс-младши се присъедини към либералите. Злоупотреба с спешни правомощия на съда.

Петима членове на съда Издател на искането От Луизиана, други щати и нефтената и газовата индустрия не са обяснили причината си, която е често срещана при спешни искания в съда.

Но съдия Елена Каган, Робъртс и съдии Стивън Г. Не съгласявайки се с Фрайър и Соня Сотомайор, той каза, че консервативните му колеги превръщат това, което критиците наричат ​​“документ в сянка“ на съда, в нещо, което никога не са искали.

Каган написа, че заповедта на мнозинството е „спедиен документ на съда, а не за спешни случаи“. „С изключение на това, което беше направено без пълно обяснение и аргумент – документът за квалифицирани резолюции ще се превърне в друго място.“

Алито Ломбасти използват термина „документ в сянка“, за да опишат спешни молби до Върховния съд

Каган каза, че вносителите на петицията са чакали няколко месеца, за да подадат иска и не са предоставили никакви доказателства, че ще бъдат изправени пред непоправими вреди, ако Върховният съд не се намеси, което е един от елементите, необходими за спиране на постановлението на по-ниския съд.

Демократите в Конгреса са все по-критични към използването от съда на закона за извънредното положение, който беше разширен, за да осигури по-последователно консервативно мнозинство, след като съдията Ейми Кони Барет се присъедини към съда. Той беше председателстван от съдиите Кларънс Томас, Самюел А. Алито младши, Нийл М. Корш и Брет М. Забраната беше предоставена заедно с Кавана.

READ  Грийн Бей Пакърс най-накрая добавиха WR към престъплението, водено от Арън Роджърс, като избраха Кристиан Уотсън в 34-ата обща селекция

Стивън Владек, професор по право в Тексаския университет, който документира използването на документа в сянка на съда, каза, че заповедта от сряда да се говори за ролята на главния съдия в съда е важна.

„Това е деветият път, в който главният съдия Робъртс е публично от късата страна на решението 5-4, откакто съдия Барет го потвърди“, каза Владек. „Седем от девет идват от астрономически преценки. Това обаче е първият път, когато той подкрепя критика на документа в сянка.

Проблемите идват, тъй като наблюдателите на Върховния съд подкопават публичното признание на съдиите

Борба за правило, предложено от Агенцията за опазване на околната среда по време на администрацията на Тръмп. Това ограничава способността на държавите да затварят преносими тръбопроводи за замърсяване на водата и други проекти, регулирани от Закона за чистата вода.

Макар че промяната на структурата на съда може да изглежда радикална, тя всъщност вече е направена. (Видео: Триа Карнехо, Адриана Евро, Дарън Тейлър / The Washington Post, Снимка: The Washington Post)

Администрацията на Байдън е в процес на пренаписване на правилото, но това няма да се случи още една година.

Окръжен съдия отмени мандата на Тръмп и делото сега е в Апелативния съд на САЩ за 9-ти район. Действието на Върховния съд потвърждава решението на окръжния съд и засега въвежда администрацията на Тръмп в сила.

Съдебната заповед дойде Луизиана и др. v. American Rivers и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.