Джеф Безос се интересува да наддава за Commanders, вероятно с Jay-Z

Коментирайте

Ден след като собствениците на Washington Commanders Даниел и Таня Снайдер обявиха, че обмислят продажбата на отбора, се появиха спекулации за потенциален купувач и беше потвърдено, че най-малко едно голямо име проявява интерес: основателят на Amazon Джеф Безос.

Безос се е интересувал да наддава за отбор от НФЛ, а музикалният магнат Джей Зи може да е инвеститор в неговата оферта, според човек, запознат със ситуацията. Лицето говори при условие за анонимност в четвъртък, тъй като потенциалната продажба на франчайза е в начален етап.

„Не знам дали са партньори в това“, каза лицето, добавяйки, че всеки от тях е „заинтересован“.

Даниел Снайдер обмисля продажбата на командири от Вашингтон

Безос притежава The Washington Post. Amazon има пакета „Футбол в четвъртък вечер“ на NFL.

Новини за интереса на Безос Първо съобщено от People.

Някои в лигата от години казват, че Безос се е интересувал от закупуването на франчайз на NFL в даден момент. Но той очевидно не е участвал в наддаването за Denver Broncos, които бяха продадени от Pat Bowlen Foundation през юни за 4,65 милиарда долара. на група Водени от наследника на Walmart Роб Уолтън. Собственици на NFL Официално одобрена продажбата През месец август. Това беше рекордна продажна цена за франчайз на НФЛ и направи Уолтън, с изчислено от Forbes нетно състояние от 59,2 милиарда долара, най-богатия собственик на лигата.

Състоянието на Безос се оценява на 113,2 милиарда долара според Forbes, което го нарежда на четвъртото място по богатство в света.

Командири в сряда са Даниел и Таня Снайдер, неговата съпруга и съизпълнителен директор на франчайза Той нае инвестиционна банка, за да „обмисли потенциални транзакции“. Относно командирите. Групата не уточнява дали Snyders възнамерява да продаде цялата собственост или миноритарен дял. Говорителка на командирите каза в сряда: „Проучваме всички опции“.

READ  Министерството на правосъдието публикува редактираната клетвена декларация за заповед за обиск от Mar-a-Lago

НФЛ е разследван от комисията по надзор и реформа на Камарата на представителите и главните прокурори на окръг Колумбия и Вирджиния, за да обмислят продажба със Снайдер и командирите. Следователи от прокуратурата на САЩ за Източния окръг на Вирджиния са разпитали свидетели относно твърдения за финансови злоупотреби, включващи групата, казаха хора, запознати със ситуацията в сряда. Групата отрече всякакви финансови нарушения.

Forbes оцени състоянието на Commanders на 5,6 милиарда долара през август. В деня след обявяването на командирите хората в и около NFL започнаха да обмислят списък с потенциални купувачи, който включваше някои от най-богатите в света.

Медийният бизнесмен Байрън Алън, който преди това наддаваше за Broncos, също подготвя оферта за Commanders, каза човек, запознат със ситуацията, който говори при условие за анонимност поради ранния етап на процеса. Алън, ако успее, ще стане първият чернокож собственик на основен отбор в NFL, след като собствениците одобриха резолюция, признаваща разнообразието през март.

„Роджър Гудел и Боб Крафт изпратиха Байрън Алън да разгледат добре Денвър Бронкос, защото искаха да направят всичко възможно, за да влязат в историята и да имат първия чернокож собственик на отбор от НФЛ“, каза човекът, който информира Алън. Той няма да се присъедини към никакви групи като миноритарен инвеститор. „Единственото нещо, от което Байрън Алън се интересува, е да контролира франчайза.“

Групата, спомената от индустриални анализатори и други наблюдатели, включва Безос и Джей Зи; Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск; собственикът на Washington Wizards and Capitals Тед Леонсис и неговият партньор в наддаването за Washington Nationals, съоснователят на Carlyle Group Дейвид Рубенщайн; и съоснователите на Clearlake Capital Бехдад Егбали и Хосе Е. Фелисиано, наред с други бивши кандидати за Broncos.

READ  Най-голямата открита бактерия в света е с размерите на човешкия клепач

„Да имаш отбор от NFL е най-добрият трофей“, каза бившият член на Съвета на окръг Колумбия Джак Еванс в телефонно интервю в четвъртък. „Тези, които имат толкова пари, имат повече от бейзболен отбор. Това обаче ограничава кой може да ги купи. Лигите искат човек. Те не искат отбор.

Като председател на финансовата комисия на съвета, Еванс организира сделки, които донесоха на града нов конгресен център, Capital One Arena и Nationals Park. Той вярва, че Снайдер „няма за какво да се връща“ и трябва да продаде отбора. Еванс изчисли, че цената може да достигне 7 милиарда долара.

Мъск, който сключи сделка за 44 милиарда долара за закупуване на Twitter, е най-богатият човек в света с нетна стойност, оценена на 200,7 милиарда долара от Forbes. Досега няма индикации, че той се интересува от закупуването на Commanders или друг отбор от NFL. Нито той, нито негови представители отговориха на искания за коментар.

Леонсис, Рубенщайн, Егбали и Фелисиано отказаха коментар чрез говорители. Съобщава се, че Ekbali и Feliciano са направили оферта за Broncos, след като предишен опит за закупуване на миноритарен дял в Commanders е бил отхвърлен от Snyder.

Брюър: Даниел Снайдер е блокиран – сега феновете на Вашингтон могат само да се осмеляват да мечтаят

The Post съобщава През ноември 2020 г. бившите ограничени партньори на Снайдер Дуайт Шар, Фред Смит и Робърт Ротман получиха оферта от 900 милиона долара от Екбали, Фелисиано и съпругата на Фелисиано, Куанза Джоунс. Продажбата беше блокирана, защото Снайдер се опита да упражни правото си на първи отказ, за ​​да съпостави офертите, направени на Смит и Ротман, а не на офертата, направена на Шар, казаха тогава хора, запознати със ситуацията. Това доведе до спор дали Снайдер има право да упражнява такива права избирателно.

READ  Алабама: Очаква се силни ветрове, градушки и прогнози за урагани да причинят тежки бури в югоизточната част, причинявайки наранявания и щети.

Собственици на NFL Приема резолюция Снайдер получи освобождаване от заем от 450 милиона долара през март 2021 г Те успяха да го купят за 875 милиона долараСобствените дялове на Schar, Smith и Rothman бяха 40 процента от общата собственост.

Други собственици на NFL в миналото са изразили силно желание Безос да купи отбор.

Amazon стана ексклузивен национален превозвач на пакета за четвъртък вечер като част от NFL Нови договори за излъчване Обявен миналата година. Твърди се, че сделката с Amazon струва около 1 милиард долара годишно.

Безос присъства на откриването на сезона в четвъртък вечер, организирано от Amazon Игра Chiefs-Chargers 15 септември в Канзас Сити, Mo

„Сигурен съм, че би било в най-добрия интерес на всички да има някой, който е толкова обществено настроен като него, да участва в ситуацията в Сиатъл“, каза Крафт, собственикът на New England Patriots. каза в интервю от 2019 г С The Post.

Seattle Seahawks ще бъде продаден през следващите години от надеждите на покойния собственик Пол Алън, бивш съосновател на Microsoft.

Продуциран от Jay-Z, чието истинско име е Шон Картър Партньорство с NFL През 2019 г. той превърна своята агенция Roc Nation в копродуцент на шоуто на полувремето на Super Bowl. Той е бивш частен собственик на Бруклин Нетс от НБА и има нетна стойност от 1,3 милиарда долара, според Forbes. Друг човек, запознат с неговото мислене, отвори възможността за наддаване за отбора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.