Дейв Маккормик признава подкрепяния от Тръмп Мехмет Оз за шеф на Републиканската партия в Сената на Пенсилвания

Оз сега се изправя срещу лейтенант-губернатора на Демократическата партия Джон Фетерман. Възстановявам се от инсулт в средата на май, Републикански Сенат на изборите през ноември. Пат Думи се пенсионира. В битката за контрол над Сената се очаква това да бъде най-скъпото и педантично гледано състезание в страната, което сега е поравно разпределено между партиите.

Резултатите на Маккормик в петък завършиха с Оз с по-малко от 1000 гласа от повече от 1,3 милиона гласа, подадени на техните първични избори на републиканците на 17 май на 17 май. Тесният марж задейства закона за автоматично преизчисление на Пенсилвания, който влиза в сила, когато разликата между първите двама завършили е 0,5 процентни пункта или по-малко.

„Бяхме много близо“, каза Маккормик на привържениците си, като посочи „тънкия като бръснач“ ръб.

„С приключването на преброяването вече ни е ясно, че имаме кандидат. Днес призовах Мохамед Оз да го поздравя за победата. Казах му, винаги съм ти казвал, ще изпълня своята роля. Маккормик каза.

Преброяването започна преди седмица и областите бяха изправени пред краен срок в сряда да обявят резултатите си. Адвокатите на Оз и Маккормик се бориха в района за временните бюлетини.

Кампанията на Маккормик се бори в съда, че пощенските бюлетини не трябва да имат ръкописна дата на плика; Служители на Пенсилвания казват, че има около 850 бюлетини. Съдия от Пенсилвания подкрепи Маккормик в четвъртък, като нареди на окръзите да започнат да преброяват гласовете, въпреки че Републиканската национална комисия обжалва решението в петък. Кампанията на RNC, щата GOP и Oz твърдяха, че тези гласове не трябва да се броят.

READ  Илон Мъск твърди, че юридическият екип на Twitter е нарушил NDA

В изявление след предложението Оз каза, че е получил „фантастична“ покана от Маккормик и е „много благодарен за подкрепата му на есенните избори“.

„Споделяме визията за по-светло бъдеще за Пенсилвания и Съединените щати“, продължи Оз. „Сега, когато нашите първични избори приключиха, ще гарантираме, че това място в Сената на САЩ няма да попадне в ръцете на крайната левица, водена от Джон Фетерман. Очаквам с нетърпение да провеждам кампания във всеки ъгъл на Британската общност през следващите пет месеца. подкрепата на всеки пенсилванец.“

Тръмп насърчи Оз да следва собствената си конспиративна тактика и да обяви победа. Оз се преосмисли като „спекулативен“ републикански кандидат.

Тъй като гласовете бяха преброени, разликата не се промени в полза на McCormick. Източник, близък до кампанията на Маккормик, каза, че е ясно, че кампанията на МакКормик не разполага с математиката и че Маккормик няма да получи гласовете, необходими, за да изпревари Оз.

Оз беше изтласкан в последните седмици на широко отворените първични избори с одобрението на Тръмп, който беше най-големият играч на последните първични избори в Сената, който замени пенсиониращия се републиканец. Подкрепата на бившия президент издигна рисковия капиталист JD Vance до победа в Охайо и американския представител Тед Бът, който спечели лесно в Северна Каролина.

Надпреварата в Пенсилвания, подобно на Охайо, разкри фрактурите в рамките на Републиканската партия, като Тръмп одобри кандидат, който се смяташе за по-умерен от другите съперници.

Кати Барнет, консервативен коментатор, напълно прегърна всичко, което беше в подкрепа на Тръмп и привлече поддръжници на бившия президент, които не бяха впечатлени от Оз, който се нареди на трето място с около 25% от гласовете. Барнет се възползва от разходите чрез Консервативния клуб за растеж, който се сблъска с Тръмп за втори път от седмици, след като похарчи милиони, за да насърчи бившия държавен касиер Джош Мандел, който завърши втори на първичните избори в Сената на Охайо.

READ  Проблемът с TRS зад забавянето на Верстапен в Испания Q3

Оз осуети неговите обратни атаки срещу правата на абортите, които той веднъж каза, че подкрепя, сега казва, че се противопоставя, и е служил като негов турски гражданин и в турската армия.

Междувременно Маккормик беше бенефициент на повече от 16 милиона долара рекламни разходи за Super PAC, Honor Pennsylvania Super PAC, финансиран от Wall Street Statistics. Неговата кампания и кампанията на Оз са похарчили повече от 12 милиона долара за телевизионни реклами.

Пенсилвания сега се насочва към изборите през ноември, които ще бъдат от решаващо значение при определянето коя партия контролира Сената. Сенатът на републиканците приема лъжите на Тръмп относно президентските избори през 2020 г. Дъг Мастриано, демократът генерален прокурор Джош Шапиро и републиканският държавен сенатор Дъг Мастриано, които подкрепиха изборния процес на щата, провеждат решаваща надпревара за губернатори в Британската общност – победителят печели. Правомощия за назначаване на държавен секретар, който да контролира избирателния механизъм на Пенсилвания по време на президентските избори през 2024 г.

Историята беше актуализирана в петък с повече подробности.

Кристиан Холмс от CNN допринесе за този доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.