Даниел Снайдер обмисля „възможни сделки“ за Вашингтонските командири

Коментирайте

Собственикът на Washington Commanders Даниел Снайдер отвори вратата за продажба на франчайза си от НФЛ в сряда, като обяви, че той и съпругата му Таня са привлекли голяма инвестиционна банка да „обмисли потенциални транзакции“, свързани с отбора.

Изявлението на екипа от две изречения не показва дали Снайдерс обмисля продажба на целия франчайз или само миноритарен дял. Но говорител на отбора каза: „Ние проучваме всички опции“ и решението да наемем BofA Securities, подразделение на Bank of America, което често се занимава с голям бизнес в НФЛ, предполага, че Снайдер поне претегля възможността да напусне отбора, който притежава . Притежаван от последните 23 години.

Съобщението идва след бурни две години за франчайза, които започнаха с оттеглянето на дълго спорния псевдоним, множество разследвания за тормоз на работното място и финансови некоректности срещу Даниел Снайдер и други бивши ръководители на отбора, и последното удължаване. домакински мач, по време на който феновете разтърсиха видеото на Таня Снайдер и скандираха „Продай отбора!“

Даниел Снайдер директно отхвърли всякакви обвинения срещу него и групата многократно обещава „промяна на културата“. Но възможността за каквато и да е промяна в статута на собственост не беше публично предложена преди сряда.

„Дан и Таня Снайдер и командирът на Вашингтон обявиха днес, че са ангажирали BofA Securities да обмислят потенциална сделка“, казаха командирите в изявлението си. „Snyders се ангажира да пусне най-добрия продукт на терена за отбора, всички негови служители и безброй фенове и да продължи да определя златния стандарт за работни места в NFL.“

Въпреки че продажбата на групата е само една от възможностите, това може да е най-жизнеспособният вариант.

Както показа неотдавнашната продажба на Denver Broncos, интересът сред богати хора и корпорации към притежаване на франчайз на NFL остава висок поради бързо нарастващите стойности на неговите франчайзи, но броят на купувачите за миноритарни дялове е малък. 40-процентов дял в Commanders би струвал до 1,8 милиарда долара на базата на 20-процентна отстъпка, тъй като няма власт за вземане на решения. Историята на конфликти и съдебни спорове на Снайдер с неговите бизнес партньори и висши служители може да бъде друго съображение за потенциалните инвеститори.

Освен това всяка потенциална сделка ще изисква одобрението на три четвърти от собствениците на другия отбор, каза говорителят на лигата Брайън Маккарти в изявление в сряда. Такова гласуване ще дойде в момент, когато Снайдер е изправен пред интензивен контрол от колегите си на фона на разследвания от НФЛ, Комисията за надзор и реформи на Камарата на представителите и главните прокурори на окръг Колумбия и Вирджиния.

READ  Продължителен въпрос, докато Америка се готви за Иран: Какво за Gio Raina?

През 1999 г. Даниел Снайдер ръководи група инвеститори, които купиха отбора и неговия стадион от имението на Джак Кент Кук за 800 милиона долара. Forbes оцени състоянието на Commanders на 5,6 милиарда долара през август. През март 2021 г. Снайдер продаде тримата си ограничени партньори – Дуайт Шар, Фред Смит и Робърт Ротман, които притежаваха общо 40 процента – за 875 милиона долара. Тази сделка изисква 31 от неговите съсобственици Трябва да му бъдат предоставени допълнителни 450 милиона долара дългАко е собственик, трябва да изплати заема до 2028 г.

NFL отказа да коментира повече в сряда относно бъдещата сделка. През март собствениците на NFL одобриха резолюция, признаваща разнообразието в собствеността на франчайз.

Собственикът на Индианаполис Колтс Джим Ирсей каза през последните седмици Той и други собственици на отбори от НФЛ трябва сериозно да обмислят гласуването за отстраняването на Снайдер Отдясно на командирите.

„Мисля, че ще имаме все повече и повече дискусии за това“, каза Ирсей пред репортери на срещата на собствениците в Ню Йорк миналия месец. „Ситуацията е трудна. Вярвам, че има смисъл той да бъде премахнат като неин собственик [Commanders]. Мисля, че това е нещо, което трябва да преразгледаме. Трябва да разгледаме всички доказателства и трябва да сме задълбочени, за да продължим напред. Но мисля, че трябва сериозно да се обмисли.

Ирсай Той разшири коментарите си в телефонно интервю в петък: „Не знам как ще излезе това изявление. Но това, което вече излезе, е много смущаващо и не съм съгласен с процеса. И най-вече не съм съгласен, че не сме обсъждали нещо толкова драстично като това да бъде уволнен като собственик. Както казах, не казвам, че трябва. Бих казал, че това е нещо, което трябва сериозно да се обмисли.

Гласуването на най-малко три четвърти от собствениците ще бъде необходимо за отстраняване на Снайдер от франчайза. Няколко собственици казаха на Washington Post през септември, че вярват Може да се обърне сериозно внимание Опитвайки се да измъкне Снайдер от редиците на франчайза на лигата, или като го принуди да продаде своя франчайз, или като гласува за уволнението му.

„Той трябва да продаде“, каза един от тези собственици. — Някои от нас трябва да отидат при него и да му кажат, че трябва да продаде.

READ  Джон Робъртс се присъединява към либералите в критиката на присъдата за „сенчест“.

В сряда не беше ясно дали някои собственици са призовали Снайдер да продаде.

„Мисля, че ще има движение“, каза същият собственик през септември. „Трябва да получим 24 гласа.

Собственикът каза, че НФЛ и франчайзите „има нужда да се случи точно като НБА“, имайки предвид Робърт Сарвър, собственик на Финикс Сънс от НБА и Финикс Меркюри от WNBA. НБА отстрани Сарвър за една година и го глоби с 10 милиона долара, след като разследването установи, че използва расови епитети и се отнася към служителите по различен начин от мъжете, нарушавайки политиката на лигата. Server обяви през септември, че е започнал процеса на намиране на купувачи и за двата франчайза.

Адвокатът Мери Джо Уайт ръководи текущото разследване на NFL.

„Мери Джо Уайт продължава своя преглед“, каза Маккарти в сряда. „Нямаме актуализация на времевата линия.“

Лигата започна да разследва Уайт, след като бившата мажоретка и маркетинг мениджър на отбора, Тифани Джонстън, каза на кръгла маса в Конгреса през февруари, че Снайдер я е тормозил на отборно парти, сложил е ръката си на бедрото й и я е бутнал към лимузината си. Снайдер отрече обвиненията, като ги нарече „напълно неверни“.

През юни The Post съобщи подробностите Служителка твърди, че Снайдер я е нападнал сексуално По време на полет с частния си самолет през април 2009 г. По-късно същата година групата се съгласи да плати на уволнения служител 1,6 милиона долара в поверително споразумение. В съдебно дело от 2020 г. Снайдер Претенциите на жената бяха наречени „неоснователни“.

Следователи от прокуратурата на САЩ за Източния окръг на Вирджиния разпитват свидетели относно твърдения за финансови нередности, включващи групата, казаха в сряда хора, запознати със ситуацията. От офиса отказаха коментар. ESPN съобщи в сряда, че е образувано криминално разследване.

Командирите на Вашингтон сътрудничиха изцяло на федералните и щатските следователи, откакто Комисията за преглед на Камарата на представителите изпрати писмото си до FTC на 12 април 2022 г. – и сега почти [seven] преди месеци“, каза Джон Браунли, адвокат на групата, в изявление, публикувано от командирите. „Групата е произвела десетки хиляди записи в отговор на искания.

„Разследванията на ESPN за невярно представяне на анонимни източници правят същите неоснователни твърдения, направени от недоволен бивш служител Джейсън Фридман, който е представляван от адвокатската кантора на Katz Banks. Надяваме се, че след като тези агенции са имали шанс да прегледат документите и да завършат своите работа, те ще стигнат до същото заключение като вътрешния преглед на борда – Тези твърдения са неверни.

READ  Хавиер Олив, новият главен оперативен директор на Meta, си изкарва хляба в глобалното развитие

През април комисия на Камарата на представителите подробно изложи твърденията за финансови нарушения от страна на Снайдер и групата в писмо до Федералната търговска комисия. Окръжният демократичен генерален прокурор Карл А. Расин и републиканският генерален прокурор на Вирджиния Джейсън С. Миарес обяви разследване. Групата отрече всякакви финансови нередности.

Офисът на Расин почти приключи разследването си Планира да предприеме допълнителни действия по този случайЛице, запознато с разследването, каза миналия месец.

„Днешната новина, че Дан и Таня Снайдер проучват продажбата на Washington Commanders, е добра новина за отбора, неговите бивши и настоящи служители и многобройните му фенове“, казаха адвокатите Лиза Банкс и Дебра Кац, които представляват повече от 40 бивши служители на отбора в изявление в сряда. „Ще трябва да видим как ще се развие това, но това може да бъде огромна стъпка към изцеление и затваряне за многото смели жени и мъже, които излязоха напред.“

НФЛ не каза кога ще приключи разследването на Уайт. Лигата каза, че докладът на Уайт ще бъде направен публично достояние, за разлика от констатациите от по-ранно разследване на работното място на комисията, проведено от адвокат Бет Уилкинсън.

Очаква се комисията на Камарата да публикува своите констатации през следващите седмици. Даниел Снайдер участва дистанционно в изслушване под клетва пред комисията за повече от 10 часа през юли. Бившият президент на отбора Брус Алън свидетелства дистанционно за около 10 часа под призовка през септември.

Съобщението от сряда спря преговорите за публично финансиране на нов стадион Commanders. Щатски законодател, който ръководи усилията за привличане на командирите във Вирджиния, каза през юни, че тези усилия са в застой. Лидерът на мнозинството в Сената на щата Ричард Л. Саслоу (D-Fairfax) каза тогава: „Имаше много неща там, много хора казваха: „Саслоу, това трябва да почака“.“

Преди сряда генералите казаха, че Снайдер няма да продаде отбора. След първоначалните публични коментари на Irsay, говорител на борда каза: „Когато има възможност да види действителните доказателства по този случай, г-н. Надяваме се Ирсай да реши. Те няма да го направят.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.