„Готов съм за преговори“ с Путин, но ако не успеят, това може да означава „Трета световна война“.

Украинските власти казват, че друг руски командир е бил убит по време на сраженията, петият руски генерал, убит след инвазията на 24 февруари.

Генерал Олег Мидиев от 150-та мотострелкова част на Русия и членове на неговото подразделение бяха убити от украинските сили близо до Мариупол миналата седмица. Телеграф Публикация, споделена от Антон Геращенко, съветник на украинския вътрешен министър във вторник.

Нито руското министерство на отбраната, нито руските държавни медии са направили изявление за смъртта му.

Алексей Аростович, съветник на ръководителя на президентския офис, каза пред украинския NV News, че Мидиев е част от малка група, изпратена в Мариупол.

Мидиев „често ходеше да покаже как се бие например, защото войниците му отказаха да се бият.

„По принцип генерал ще бъде убит само в близък бой, ако той лично ръководи на място.“

CNN не може независимо да провери украинските твърдения.

Официалната страница във Фейсбук на Отдела за стратегически комуникации (AFU StratCom) на Службата на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна също потвърди смъртта на Мидев в публикация във Facebook.

През 2016 г. Мидиев беше назначен за командир на 201-ва руска военна база в Таджикистан, съобщават руски държавни медии.

201-ва армейска база е най-голямата руска военна база, разположена извън нейните граници. Съвсем наскоро руски държавни медии съобщиха, че той е бил разположен като заместник-командир на руската военна групировка на летище Хемим в Сирия.

Батальонът „Азов“, радикална националистическа милиция, свързана с украинските въоръжени сили, първо сподели снимка на тялото на генерала в акаунта си в телеграма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.