Горските пожари в Северна Калифорния, подхранвани от времето, предизвикаха значителен растеж

Пожарът, известен като пожара на Маккини, е изгорил повече от 51 000 акра към неделя следобед. Според CAL FIRE. Съдържа 0%.
Губернаторът Гавин Нюсъм обяви Спешен случай В окръг Сискиу в събота горски пожари застрашиха критична инфраструктура и принудиха близо 2000 жители да евакуират домовете си.

Пожарът в Маккини започна в петък в окръг Сискиу, близо до границата между Калифорния и Орегон, на около четири часа северно от Сакраменто. Националната гора на Кламат посочи причината за пожара като разследвана. Според Бюрото за преброяване на населението на САЩ окръг Сискиу има население от едва 44 000 души.

В събота беше издадена заповед за задължителна евакуация за части от окръг Сискиу Офисът на шерифа на окръг Сискиу. Жителите в зоната за евакуация са помолени „моля, евакуирайте се незабавно“.
Около 60 души бяха евакуирани в събота от Pacific Crest Trail заради пожара McKinney, съобщиха от шерифската служба на окръг Джаксън в Орегон. каза на своята проверена страница във Facebook, туристите бяха спасени от „калифорнийската страна на пустинята Red Buttes“. Според горската служба пътеката Pacific Crest минава от границата с Мексико през Калифорния, Орегон и Вашингтон до Канада.
Предупреждението за червен флаг, показващо опасни пожари, остава в сила за района до неделя вечерта. Според Националната метеорологична служба. Очакват се „обширни светкавици“ до понеделник, както и разпръснати гръмотевични бури, казаха от метеорологичната служба, „които може да допринесат за разпространението на пожара“, но също така да донесат „значителен на местно ниво мокър дъжд“ в някои райони.

Пожарникарите бяха принудени да сменят тактиката си от „офанзивни усилия за контрол на периметъра“ към отбранителна позиция, за да подпомогнат евакуациите в събота сутринта, отбелязва докладът на InciWeb.

READ  Съдията изглежда желае да пусне част от клетвената декларация на Мар-а-Лаго

Два други пожара, горящи в окръг Сискию – пожарите China 2 и Evans – заедно изгориха повече от 300 акра, което доведе до предупреждения за евакуация на повече от 200 жители, съобщи кабинетът на губернатора.

Кабинетът на губернатора съобщи, че извънредното положение позволява на пожарникари от други щати да помогнат при гасенето на пожарите в Калифорния.

Мишел Уотсън и Дейвид Уилямс от CNN допринесоха за този доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.