Големият плаващ ресторант на Хонг Конг потъва в морето

Заместител, когато се зареждат действията на статията

Една от най-известните забележителности на Хонконг – голям плаващ ресторант, известен със своите луксозни банкетни зали и неонови светлини – се преобърна в Южнокитайско море, съобщи компанията-майка в понеделник.

Плаващият ресторант Jumbo – известен още като Jumbo Kingdom – беше извлечен от града миналата седмица, след като беше затворен по време на епидемия. Корабът беше ударен от неблагоприятно време в неделя и се преобърна близо до Параселските острови, според Aberdeen Restaurant Companies, които казаха, че няма пострадали екипажи.

Лодката с дължина 260 фута прекара близо половин век край бреговете на Хонконг, приемайки „много международни сановници и знаменитости“, включително кралица Елизабет II и Том Круз. Уебсайт Jumbo Kingdom.

Aberdeen Restaurant Enterprises по-рано заяви, че разходите за поддръжка са неприемливи – милиони долари са били изразходвани за инспекции и ремонти, за да се изпълнят изискванията за лицензиране. Правителството на Хонконг, под ръководството на главния изпълнителен директор Гари Лам, отхвърли призивите за временно финансово облекчение.

Коронавирусът свързва Хонконг по-тясно с Пекин, защото континенталната част е в челните редици на епидемичния отговор.

„Ние дадохме да се разбере, че правителството няма планове да инвестира пари в работата на ресторанта, защото не сме добри в управлението на комплекси като този“, каза Лам.

Още преди епидемията ресторантът, който осигуряваше кантонските такси, беше натрупал дългове. Но първоначалният ход на Хонконг да забрани туристите засегна сериозно Кралството Джъмбо и други места.

По-рано този месец, преди да бъде изтеглен, ресторантът беше 130 фута Кухненска флотилия се откъсна отзад Лодката потъна в убежището Aberdeen Typhoon в Хонконг.

READ  Брус Уилис се оттегля от актьорството, след като му поставиха диагноза афазия - Hollywood Reporter

Не е ясно къде Aberdeen Restaurant Enterprises са планирали да отведат ресторанта, преди да потъне. Това каза говорител на компанията South China Morning Post Корабът е изтеглен някъде в Югоизточна Азия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.