Главният прокурор на Тръмп, Уилям Бар, казва, че бившият президент няма „правна причина“ да пази секретни документи

Коментирайте

Бившият главен прокурор Уилям Б. В остра критика към бившия си работодател Бар каза, че няма причина Доналд Тръмп да има секретни документи в частния си дом във Флорида, след като вече не е президент.

„Не, ако са класифицирани, не мога да се сетя за легитимна причина, поради която трябва да бъдат държани далеч от правителството“, каза Бар в изявление. Интервю за Fox News Това беше излъчено в петък. Коментарите на Бар дойдоха след последното влизане на федерални служители в клуба и дома на Тръмп в Мар-а-Лаго месец С издадена от съда заповед за извличане на секретни документи, бившият президент каза, че този ход е неправилен и политически мотивиран.

„Хората казват, че това е безпрецедентно“, каза Бар в петък, „но един президент да вземе цялата тази класифицирана информация и да я постави в кънтри клуб е безпрецедентно, нали?“

Бар също отхвърли обяснението, представено от Тръмп и неговите съюзници, като каза, че бившият президент е разсекретил цели томове документи.

„Ако той наистина стои над куп кутии и не знае какво има вътре и казва: „С това класифицирам всичко тук“, това е проява на злоупотреба и безразсъдство, което е по-лошо от вземането на това. Документи“, каза Бар.

„Това, което хората пропускат“, каза Бар пред Fox News, е, че независимо дали документите са класифицирани, „те все още принадлежат на правителството и отиват в архивите“. Бар каза, че други конфискувани документи, като например изрезки от новини, „подлежат на изземване със заповед, тъй като показват условията, при които е съхранявана класифицирана информация“.

READ  Британецът побеждава Брукс на първичните избори в Сената, които разделиха света на MAGA

Бар също каза, че правителството е положило изключителни усилия, за да си сътрудничи с екипа на Тръмп, преди да влезе в дома му във Флорида.

„Те бяха главозамайващи в продължение на една година. Те бяха измамени от доброволните действия, които бяха предприети“, каза той, имайки предвид фалшивите твърдения на адвокатите на Тръмп, че всички необходими материали са били предадени. Тогава правителството „ влязоха и получиха призовка. Те са били измамени в това, те смятат, че записите, фактите, от които са заобиколени, започват да се показват.

„И така“, попита риторично Бар, „колко време са чакали?“

Въпреки че Бар каза, че „случилото се е очевидно глупаво и необяснимо“, той каза, наред с други неща, че не е ясно дали действията оправдават наказателно преследване, като се има предвид, че документите в крайна сметка са били възстановени.

Последното заявление в съда беше в петък показан Тръмп смеси класифицирани и некласифицирани предмети в кутии в дома си във Флорида и имаше десетки празни папки, отбелязани като „класифицирани“, според инвентаризация, в която подробно се описва какво са намерили агентите на ФБР при последното претърсване на Мар-а-Лаго. месец.

Коментарите на Бар във Fox News – едно от изданията, за които Тръмп е известно, че следи отблизо – показват, че Бар е осъдил поведението на бившия си работодател. Бар срещна негативна реакция, след като каза на Тръмп, че няма широко разпространена измама на изборите през 2020 г. Това създаде дълбок разрив между висшия служител на правоприлагащите органи на нацията и президента и в крайна сметка доведе до адвокатурата. Излез внезапно Администрация. Оттогава Тръмп и неговите съюзници нападнаха Бар, че не е направил повече, за да промени изборните резултати.

READ  Затъмнението в Калифорния спря на фона на „анормално топлинно събитие“

По-късно, на ян. На 6 декември 2021 г. Бар даде осъдителни показания пред комисия на Камарата на представителите, разследваща нападението срещу столицата на САЩ. Бар свидетелства, че Тръмп „Откъснат от реалността” и обсебен от фантастични идеи за измамите на избирателите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.