Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск няма да се присъедини към екипа на Twitter

Главният изпълнителен директор на Twitter Барак Агарвал туитира новината в неделя вечер.

„Назначаването на Илон в борда беше официално 4/9, но в същата сутрин Илон сподели, че повече няма да се присъедини към борда“, каза Агарвал. Казано в туит. „Надявам се, че това е най-доброто. Ние винаги ще ценим техния принос към нашите партньори, независимо дали са в нашия борд или не. Илон е нашият най-голям партньор и ние ще бъдем отворени за неговия принос.“

Говорител на Twitter потвърди, че Мъск е решил да не се присъединява към групата в Twitter и цитира изявлението на Агарвал.

Мъск наскоро разкри, че е придобил 9% дял в Twitter, което го прави най-големият акционер на компанията. Като част от сделката за присъединяване към Musk Group, главният изпълнителен директор на Tesla се съгласи да не купува повече от 14,9% от акциите на компанията, докато е в борда.

Акциите му скочиха след обявяването на първоначалната покупка на Tesla.

След новината за назначаването на екипа му, Мъск Туитира това Той „очаква с нетърпение да работи с Barack и екипа на Twitter, за да направи значителни подобрения в Twitter през следващите месеци!“

Не е съвсем ясно какви подобрения е имал предвид Мъск. През последните седмици Мъск предложи свободата на словото в Twitter да не се разрешава и механизмът му трябва да бъде с отворен код. Миналата седмица той проведе анкета със своите последователи дали искат „бутон за редактиране“, което е дългогодишна заявка за функция, ако не и отделяне от много потребители на Twitter.

Мъск не туитира за решението си. CNN се обърна към бизнеса Тесла (DSLA) За обратна връзка.

– Клеър Дъфи от CNN допринесе за този доклад

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.