Германия осъди 101-годишен бивш пазач на нацистки лагер на пет години затвор

Заместител, когато се зареждат действията на статията

Германски съд осъди 101-годишен бивш надзирател от концентрационния лагер на пет години затвор за подпомагане и съучастие в хиляди убийства – последното от поредица дела срещу бивши нацисти в страната.

100-годишният мъж, който поддържаше невинността си по време на едномесечния процес в държавен съд в Нурепен в Източна Германия, беше осъден във вторник. Подкрепа за убийство 3500 точки.

Прокуратурата го обвини в съучастник Убийството на хиляди евреиПолитически затворници и други малцинства, преследвани от нацистите в концентрационния лагер Саксенхаузен от 1942 до 1945 г.

„Вие охотно подкрепихте това масово унищожение чрез действията си“, каза съдия на мъжа във вторник, чиято присъда беше прочетена във фитнес зала в Бранденбург ан дер Хавел, където живее.

100-годишният бивш нацистки полицай ще бъде съден в хиляди дела за съучастие в убийството

Международно признат човек Джоузеф стреля Джоузеф С. в Германия поради законите за поверителност Той многократно отрича обвиненията Според Deutsche Valle по това време той е бил земеделски работник в друга част на страната. Той не беше идентифициран по време на изслушването на присъдата.

„Не знам защо съм тук“, каза Шуц в понеделник, последния ден от процеса срещу него. Според Агенции Франс прес. Адвокатът му Стивън Уотъркомб не отговори веднага на искане за коментар от The Washington Post. По-рано Watercamp каза пред AFP Обжалване на виновна присъда.

Според Deutsche Welle това е Schuetz Старши човек, който е пробвал досега В Германия за съучастие в нацистките престъпления през Втората световна война.

Като Постът беше посочен по-раноРазследването на Шуец и неотдавнашната присъда отразяват „как служителите на правоприлагащите органи работят във времето, за да приключат по-възрастните оцелели от Холокоста и техните семейства, тъй като все повече нацистки работници и техните жертви умират от старост“.

READ  Washington Post съобщи, че архивите казват, че документите не са били върнати дори след като адвокатът на Белия дом е казал, че искат Тръмп да ги предаде.

96-годишен бивш секретар на нацистки лагер трябваше да се яви за разпит. Вместо това тя се опита да избяга.

Започвайки през октомври, по време на процеса срещу Шутц, който многократно е отстранен поради влошено здраве, прокурорите разчитат на стари документи за самоличност, за да докажат, че той е бил нацистки пазач в Саксенхаузен между 1942 и 1945 г. Който съдейства за убийството на различни групи затворници чрез изстрел и отровен газ, Според До АФП.

Загинаха десетки хиляди хора СаксенхаузенЗадължителен трудов лагер и лагер на смъртта за евреи, съветски военнопленници и други малцинства Беше застрелян И газова камера. Лагерът е освободен през април 1945 г. от съветските войски.

По време на разследването си Шуц каза, че няма представа какво се случва в концентрационния лагер и е дал противоречиви сведения за местонахождението му по време на Втората световна война, предаде АФП.

Според германската информационна агенция dpa, „съдът постанови, че противно на това, което казвате, сте работили като пазач в концентрационния лагер в продължение на около три години“, каза пред Шуц главният съдия Ууд Лехтерман.

Германски съд създаде прецедент през 2011 г. с присъдата Джон Демянюк91-годишен мъж е обвинен в съучастие в 28 000 убийства, докато е служил като охранител в концентрационния лагер Софипор, управляван от нацистка Германия в окупирана Полша.

Решението на съда до голяма степен зависи от това дали подсъдимият е работил в нацисткия лагер на смъртта, където са извършени престъпленията. Прокурорите преди това трябваше да докажат, че обвиняемият е извършил определени престъпления срещу някого – това е далеч от разглеждането на събития, за които се твърди, че са се случили преди десетилетия. Демянюк, който Умира през 2012 гТой отрече да е бил пазач.

READ  Изборите се провеждат във вторник в Южна Каролина, Невада и много други

Според някои възрастни хора, обвинени като бивши нацисти, обикновено не се очаква да бъдат лишавани от свобода Спорете Преследването и осъждането им може да възстанови известна справедливост за потомците на жертвите и да гарантира, че престъпленията им няма да бъдат признати.

В друг резонен случай, Ирмгард Фурхнер, Който се кандидатира само часове преди процеса срещу него миналата годинаВсе още се чака наказание.

97-годишният служи като секретар на концентрационния лагер Щутхоф между 1943 и 1945 г. Само на 18 години Пол Вернер, командир на лагера Фурхнер, става личен секретар на Хоуп. Той е обвинен в съучастие в убийство в 11 380 случая.

Според германския вестник Der Spiegel, Фурхнер се омъжва за бивш офицер от СС след войната и има контакт с Хопе и един от бившите палачи в концентрационния лагер. По време на разпита си той възрази срещу своята невинност с аргумента, че не може да каже нищо за това къде е изпратен по време на войната.

Съединените щати депортират бивш нацистки полицай, чиято военновременна роля беше спомената на карта, намерена в средата на потънал кораб

Андрю Йонг и Флориан Нюхоф от Берлин допринесоха за този доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.