Вулканът Сакураджима в западна Япония изригна

Коментирайте

Вулкан в западна Япония изригна в неделя вечерта, изпращайки облак черен дим в небето и изхвърляйки камъни.

Вулкан на име Сакураджима се намира на югозападния остров Кюшу, на около 600 мили от Токио. Той е един от най-активните вулкани в Япония.

Японската метеорологична агенция повиши предупреждението за вулкан от ниво 3 на ниво 5 – най-високото ниво на предупреждение, което е било наблюдавано само веднъж досега от друг вулкан през 2015 г., съобщи Japan Times.

По-късно агенцията каза, че въз основа на анализ на данни, включително сеизмична активност и движения на земната кора, мащабно изригване в Сакураджима не е неизбежно.

Вулканът изригна в 20:05 ч. местно време в неделя, съобщи метеорологичният отдел. Видеозаписи от изригването показват ярко оранжева лава, изливаща се от вулкана. Търговско дружество попита той Жителите трябва да бъдат внимателни срещу пирокластични потоци – Гореща и подвижна смес от скала, газ и пепел – На около 1,2 мили от мястото.

Местни доклади показват, че са паднали вулканични скали До 1,5 мили Препоръчва се евакуация на вулкана и някои близки райони. По-голямата част от град Кагошима е отделена от вулкана със залив.

Няма незабавни съобщения за щети или жертви.

Ройтерс съобщи, че ядрените регулатори обявиха, че атомната електроцентрала Сендай, на около 31 мили от вулкана, не е открила нередности.

READ  ЕКСКЛУЗИВНО: Марк Медоус се съобразява с призовката на DOJ на изслушването на 6 януари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.