Война между Русия и Украйна: Последни новини и съобщения на живо

ВАШИНГТОН – Президентът Байдън обеща да се справи с климатичната криза на планетата. Но нарастващите цени на руския газ, предизвикани от руската окупация на Украйна, накараха президента да направи нещо екологично: да приеме петрола.

Във вторник, Mr. Байдън отлетя за Айова, където обяви, че Агенцията за опазване на околната среда временно ще премахне разпоредбите, забраняващи използването на етанол-бензиново съединение, наречено Е15 през лятото, което допринася за смога през топлите месеци. За да намали цената на изпомпвания бензин за много американци, неговото правителство ще се откаже от регулацията. каза Байдън.

„Това ще помогне на някои хора и аз съм ангажиран да направя каквото мога, дори ако имат рупия или две допълнителни пари в джоба си, когато са пълни, това може да промени живота на хората“, каза той. Байдън каза вземане. Обиколка на съоръжение, което произвежда 150 милиона галона биоетанол годишно. По-късно той каза: „Когато имаш избор, имаш конкуренция. Когато имате конкуренция, получавате най-добрата цена.

Съобщение за етанол Mr. Последният ход на Байдън е последният ход на Белия дом да се противопостави на обещанията му да изключи САЩ от изкопаемите горива като кандидат за президент. Цената на газа изглежда е променила сметката му. Средната цена на галон газ миналия октомври беше $3,32; През март беше около $4,32.

Миналия месец президентът предложи нова политика, насочена към оказване на натиск върху петролните компании да пробиват петрол върху неизползвана земя, позволявайки на хиляди компании да „пробиват петрол. Защо не изпомпват петрол?“ Байдън също обяви продажбата на 180 милиона барела петрол от стратегическите петролни запаси на страната през следващите шест месеца, което е най-голямото освобождаване в историята.

„Това ще осигури разпределение в исторически мащаб за исторически период“, г-н. каза Байдън.

Тъй като санкциите на САЩ срещу руския петрол и газ повишиха цените на енергията, г-н. Докато призова производителите на петрол да плащат повече суров петрол, президентът се опита да увери политическата си база, че задоволяването на нуждите на днешната криза няма да наруши дългосрочната цел за отдалечаване от изкопаемите горива, които могат да причинят опасно изменение на климата. .

Прегръдката на петрола от страна на президента подчертава лошата му позиция между два конкурентни приоритета: принудата да се намали използването на изкопаеми горива в САЩ и натиска да се отговори на нарастващите цени на газа.

READ  2022 Presidents Cup Резултати, Резултати: Предаване на живо, Класиране, Голф актуализации, График за Ден 2 петък
дълг…Брайън Анселм за The New York Times

„Когато Джо Байдън започна мандата си, той не мислеше, че ще лети до Де Мойн за втората си година, за да използва стратегически петролни резерви или да одобри отстъпки за E15“, каза Бари Рейб, професор по политически науки и политика в областта на околната среда. Мичиганския университет.

Докато неговата широкообхватна програма за изменение на климата и инвестициите във вятърни, слънчеви и електрически превозни средства до голяма степен са в застой в Конгреса, президентските съюзници казват, че неговите краткосрочни действия в полза на петрола могат допълнително да разочароват екоцентричните избиратели. Избори тази есен.

„Освен голямо законодателно постижение, гласоподавателите по отношение на климата вероятно ще бъдат ниски“, каза той. Равинът каза.

Г-н. Последните действия на Байдън предизвикаха критики в много части на екологичната общност. Мич Джоунс, изпълнителен директор на политиката на кампанията на групата с нестопанска цел Food & Water Watch, каза в изявление, че решението за премахване на лятната забрана за E15 „ни потапя по-дълбоко в дупката на мръсните съединения на изкопаемите горива“.

Представители на Белия дом казаха, че г-н. Байдън отхвърли идеята за приемане на изкопаеми горива. Неговите политики в областта на околната среда винаги са си представяли непрекъсната зависимост от петрола и газа, докато страната преминава към чисти енергийни източници.

Той каза, че настоящата енергийна криза е ярък пример защо Конгресът и републиканците смятат, че трябва да подкрепят преминаването към алтернативни енергийни форми и да намалят зависимостта на САЩ от петрола.

„Семействата трябва да водят децата си на училище и да ходят на работа, да взимат хранителни стоки и да се занимават с живота си – понякога днес, този месец и тази година имат нужда от газ“, каза говорителят на Белия дом Ведант Пател. „Но в същото време трябва да ускорим, а не да забавим прехода си към чиста енергия.“

READ  Ремастерираните версии на Marvel's Spider-Man за PC през август, Miles Morals тази есен

През последните седмици ръководителите на Байдън обявиха финансиране, за да направят домовете по-енергийно ефективни, да стартират нови планове за сигурност и казаха, че президентът ще приложи Закона за производството на отбрана, за да насърчи добива и преработката на минерали, необходими на местно ниво за производството на батерии за електрически превозни средства.

Републиканци и активисти за петролната и газовата индустрия, г-н. Те се опитаха да омаловажат високите цени на газа в дневния ред на Байдън за климата, като твърдят, че цените ще бъдат по-ниски, ако Белият дом не преследва планове, насочени към придвижване на страната към друга чиста енергия.

„Не обвинявайте Путин за цената на газа“, каза лидерът на републиканците от Кентъки сенатор Мич Макконъл пред Fox News по-рано този месец.

Той добави: „Това е реакция на спирането на индустрията за изкопаеми горива. Те ги следват по всякакъв начин, който могат да мислят.

Но наистина, г-н Байдън има ограничен успех в прилагането на своята програма за климата – до голяма степен поради съпротивата на републиканците и Министерството на енергетиката. Поради това експертите казват, че е трудно да се обвини покачването на цените на газа последиците от тези предложения, които все още не са влезли в сила.

Например г-н Байдън предложи 300 милиарда долара данъчни облекчения за подобряване на пазарите за вятърна и слънчева енергия и електрически превозни средства. Ако бъде прието, то може да намали емисиите на страната с около 25 процента до 2030 г. Законопроектът прие Камарата на представителите, но спря в Сената на фона на опозицията на републиканците и сенатор от демократите Джо Мънчин от Западна Вирджиния.

Г-н. Байдън се опита да спре новите договори за наем на петрол и газ на федерални земи и водоносни хоризонти, което се отрази на производството на петролната индустрия. Въпреки това, тази политика беше поддържана от съдилищата и г-н. Байдън продаде на търг над 80 милиона акра в Мексиканския залив миналата година – най-голямата продажба на лизинг в историята.

Длъжностните лица изчисляват, че разрешаването на продажбата на сместа от етанол през лятото ще я намали с 10 цента на галон бензин, закупен в приблизително 2300 станции в страната, където се доставя, и това решение може да се придвижи към „енергийна независимост“.

READ  Класация на British Open за 2022 г.: предаване на живо, резултат на Тайгър Уудс, резултати за голф от днешния кръг 2 в St Andrews
дълг…Стивън Гроувс / Асошиейтед прес

Това е малък процент от 150 000 бензиностанции в цялата страна, която според NACS е търговска асоциация, представляваща магазини за смесени стоки.

Г-н. Байдън също е изправен пред нарастващ натиск за намаляване на цените на енергията, което помогна за ускоряване на инфлацията от март 1981 г. Един галон газ е струвал средно 4,10 долара във вторник, според AAA.

Етанолът се произвежда от царевица и други култури и се смесва с определени видове бензин в продължение на много години, за да се намали зависимостта от маслото. Но високата нестабилност на сместа ще допринесе за мъглата в горещо време. Поради тази причина екологичните групи традиционно се противопоставят на премахването на лятната забрана. Накарайте петролните компании да се страхуват, че продажбите им ще намалеят, ако използват твърде много етанол.

Степента, до която наличието на етанол намалява цените на горивата е въпрос на дебат сред икономистите. Някои експерти казаха, че решението може да извлече по-големи политически ползи от финансирането.

Дейвид Виктор, експерт по политиката по климата в Калифорнийския университет в Сан Диего, каза: „Това все още е много малко в сравнение с освобождаването на стратегическия петролен резерв. Това е много прозрачен политически ход“.

Екологичните ползи от биогоривата се намаляват чрез повишаване на цените на царевицата и храните, твърдят някои енергийни експерти.

Законодателите и лидерите на индустрията от Corn State Mr. Те настояват САЩ да запълнят празнината, оставена от износа на петрол от Русия, с биогорива. Емили Скор, главен изпълнителен директор на Growth Energy, група търговски асоциации за биогорива, нарече решението за икономия на енергия „голям успех“.

„Това са трудни избори и не мисля, че има нещо, което могат да вкусят“, каза Тайрън Сайдънфелд, старши вицепрезидент по правителствените въпроси на Лигата на избирателите за опазване на природата, група с нестопанска цел. „Вярвам, че те работят за това от десетилетия, без да блокират инфраструктурата за изкопаеми горива или замърсяването, и мисля, че винаги са решени да се справят с климатичните моменти.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.