Войната Русия-Украйна: Какво знаем на 101-ия ден от инвазията | Украйна

 • Украинските сили завзеха 20% от загубената територия в Северодонецк. От руската инвазия, Според На украинските власти. „Въпреки трудната ситуация преди, процентът [held by Russia] Някъде беше 70%, а сега ги изтласкахме с приблизително 20% ”, обяви в петък по националната телевизия Сергей Гайдай, ръководител на Луганск Изток.

 • Водещият американски генерал Марк Мили се срещна с финландския президент Саул Нинисто в петък, за да потвърди подкрепата на САЩ за усилията на Финландия и Швеция за членство в НАТО., Турция предотвратява. Мили каза пред репортери, че ако кандидатурите на двете страни бъдат одобрени, това „значително ще подобри военните способности на НАТО“, предаде агенция Франс прес. След Хелзинки се очакваше Мили да замине за съседна Швеция в събота.

 • Шофьорът, който превозваше двама журналисти на Ройтерс в Източна Украйна, беше убит, а двама репортери бяха леко ранени. В петък каза говорител на компанията. По пътя за Шевролет Донецк те се запалиха. „Те са пътували в превозно средство, предоставено от подкрепяни от Русия сепаратисти и са били управлявани от лице, назначено от сепаратистите“, съобщи международната информационна агенция.

 • Владимир Путин казва, че няма проблем с износа на зърно от Украйна. Страховете от глобална продоволствена криза се появиха след инвазията в Москва. Руският президент каза в телевизионно интервю в петък, че износът може да се осъществява през украински пристанища, през контролирани от Русия пристанища или през Централна Европа. Путин обвини Запада в „жестокост“, като каза, че Москва блокира износа на зърно от Украйна.

 • Маги Сол, президент на Африканския съюз и президент на Сенегал; Казах Той беше „потвърден“ след среща с Путин за глобалния недостиг на храна. Причинено от руската инвазия Украйна. В допълнение към глобалния недостиг на храна, други въпроси, обсъждани между двамата лидери, включват доставките на зърно, блокирани в украинските пристанища.

  READ  Исторически съдебни документи, свързани с търсенето на Мар-а-Лаго
 • Васил Ботна, посланик на Украйна в Анкара Обвинен Русия „краде“ украинско зърно и го изпраща в чужбина. „Русия безсрамно краде украинско зърно и го изпраща от Крим до чужди страни, включително Турция“, каза Ботна в туит в петък.

 • 14 милиона украинци са принудени да напуснат домовете си, повечето от които са жени и деца. Амин Авад, кризисен координатор на ООН за Украйна; Казах В петък. А Докладвай Издаден на 100-ия ден от руската инвазия в Украйна, Avot говори за разселени украинци, „описвайки размера и скоростта. [their] Преместването не е в историята.“

 • Москва ще помогне за възстановяването и възстановяването на Луганск и Донецк, кметът на Москва Сергей Софиянин Обявено След посещение на Луганск в петък. Кметът каза, че в Луганск са пристигнали около 1500 експерти и 500 оборудване от различни отдели на Московския общински икономически комплекс.

 • Урсула ван дер Лайен, председател на Европейската комисия Казах Че Украйна Трябва да отговаря на всички критерии и условия, необходими за присъединяване. Той призова Украйна да помогне на ЕС да постигне целите си.

 • „Победата е наша“, каза украинският президент Владимир Желенски Казах Във видео На 24 февруари, деня, в който неговият руски пратеник Владимир Путин предприе непредизвикана атака, същите ключови министри и съветници се появиха с него в негативно предаване. Въоръжените сили на Украйна са тук. Най-важното е, че нашите хора, хората от нашата страна са тук. Ние вече 100 дни защитаваме Украйна Слава на Украйна “, добави Желенски.

 • Френският президент Еманюел Макрон каза, че Путин е направил „историческа и фундаментална грешка“, като окупира Украйна и сега е „изолиран“.. „Мисля, казах му, той направи историческа и фундаментална грешка за своя народ, за себе си и за историята“, каза Макрос в интервю за френски регионални медии в петък. „Изолирането на себе си е едно, но излизането от него е труден път. Макрон каза, че не е „измерил“ посещението в Киев.

  READ  Клиентите на Wendy се разболяват, CDC разследва епидемия от E.coli в четири щата
 • Там е швейцарското правителство Отхвърлено По искане на Дания ще бъдат изпратени близо две дузини швейцарски бронетранспортьори Украйна. Изпълнителният съвет на Швейцария потвърди решението в петък след искането на Дания да прехвърли на Украйна 22 бр. броненосци Branha III, произведени в Швейцария, придобити и съхранявани в Дания в Германия.

 • Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.